Dorpelingen worden kleiduif in nieuwe trailers Resident Evil 4

Na de Nintendo Gamecube, PlayStation 2 en PC doet Resident Evil 4 binnenkort ook de Nintendo Wii aan. Meer dan twee jaar geleden verscheen de game op zijn eerste platform, de Gamecube, en sindsdien vermaken nog velen zich met het welbekende afknallen van allerlei gespuis. Dit natuurlijk onder een beklemmende sfeer die er mede voor gezorgd heeft dat de Resident Evil serie zo populair is geworden.

Vandaag worden we voorzien van vijf korte trailers, waarin diverse elementen van de gameplay getoond worden. Zoals het een echte Resident Evil-game betaamt, gaan de trailers vooral over het gebruik van stevige actie…

Resident Evil 4 tilt het horrorgenre naar een nog hoger niveau door een nieuwe besturingsmethode en een nieuw camera systeem dat nog niet eerder in een Resident Evil game is gebruikt. De vastgestelde camerapunten komen niet meer voor want de camera zal de speler volgen op schouderhoogte zodat er een nog realistischer beeld mogelijk is. Ook is het richt- en schietsysteem sterk verbeterd. Acties en moves kunnen nu met een knop worden uitgevoerd en als de speler snel genoeg reageert op aanwijzingen in het spel kunnen er nog moeilijkere bewegingen, sprongen en dergelijke worden uitgevoerd. De vijanden in het spel zijn nog griezeliger geworden en zullen je mede door het vernieuwde camerasysteem nog meer de stuipen op het lijf jagen. Je kunt ze immers minder goed aan zien komen door de positie van de camera. Dit alles draagt bij aan een nog beklemmendere sfeer.

Resident Evil 4 is reeds verschenen op de Gamecube, PlayStation 2 en PC. Op 29 juni verschijnt hij voor de Nintendo Wii.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Genoeg materiaal voor nog een Resident Evil film 😆

  2.   
    pandatomor's avatar

    Ik vind het wel stoer maar op de computer kan je niet met muis spelen dat vind ik minder…

  3.   
    Idsipits's avatar

    lkkr veel trainers joh 🙂

  4.   
    Darkknight's avatar

    jammer ni voor de xbox 360 😥 ik heb hem voor de gamecube al uitgespeeld zeker het spelen waard 8)

  5.   
    Neolite's avatar

    jammer niet voor 360 want t ziet er op de wii niet uit 🙁

  6.   
    N360Gamer's avatar

    neolite schreef, "jammer niet voor 360 want t ziet er op de wii niet uit 🙁 "

    Nou,, dat is niet helemaal waar. Dit is een van de mooiere titels voor de wii, het beeld valt mij zeker niet tegen 🙂