‘Electronic Arts onderschatte de populariteit van de Wii’

Analisten hebben Electronic Arts ervan beschuldigd de Nintendo Wii niet genoeg te hebben gesupport tijdens de launch, en daar zal het bedrijf nu last van gaan ondervinden. Het heeft zich nu al teveel gefocust op de Xbox 360 en PlayStation 3, en pogingen om met goede games naar de Nintendo Wii te komen zullen niet meteen gaan lukken, aldus de voorspellers. Het probleem ligt hem namelijk in de verschuivingen in de gamesmarkt waar we nu mee te maken krijgen. Electronic Arts domineerde de gamesmarkt in een tijdperk waarin de PlayStation 1 en 2 meer dan de helft van het totale marktaandeel in handen hadden. Deze generatie zal dat echter heel anders komen te liggen, aangezien de Nintendo Wii waarschijnlijk met overmacht als beste uit de bus zal komen. En de Wii-doelgroep is heel anders dan de PlayStation-doelgroep, dus zal Electronic Arts erg snel zijn gamesimago moeten veranderen om ook aantrekkelijk te blijven voor de Wii-gamers.

    “It has huge implications,” said one anonymous industry consultant. “Nintendo will return to its historical position as the No. 1 hardware and software vendor and will leave everyone else fighting for second place.”


Het probleem zit ‘m dus meerendeels in het feit dat Electronic Arts zo’n groot bedrijf is dat het niet zo een-twee-drie zijn gezicht kan veranderen. Als men aan de top had willen staan qua third-party titels voor de Nintendo Wii, dan had men daar al jaren geleden aan moeten gaan werken. Mede hierdoor zal Electronic Arts vermoedelijk nog wel marktleider blijven, alleen zal het een stuk minder efficient gaan werken in deze generatie.

  1.   
    denjaap's avatar

    de wii zuigt dus ea zal er geen problemen ondervinden !

  2.   
    Cirdan's avatar

    De Wii is inderdaad ook niet echt mijn favoriete console maar goed, EA moest daar ook wel eigenlijk overna denken om daar games op te maken want Wii heeft niet echt van die top games..

  3.   
    Mandamo's avatar

    Hebben Wii gebruikers even geluk! 😀

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Mag het bedrijf dan niet zelf kiezen wat voor game ze gaan maken voor een console? 😳

  5.   
    XGT_Spider's avatar

    denk dat ea eerder voor de next gen gaan dan voor sjow broodrooster

  6.   
    Rock-in's avatar

    Wrm zou het slecht gaan met EA als ze zich niet concentreren op de Wii. De PS3 en de Xbox360 zijn groot genoeg.

  7.   
    Cirdan's avatar

    daarom:)

  8.   
    PielePalle's avatar

    Zal niet de eerste keer zijn dat EA een fout maakt 😛