Meer details Heavenly Sword bekend gemaakt

Dean Calver, Lead Programmer van Heavenly Sword, heeft weer wat nieuwe details bekend gemaakt van zijn actievolle game. Zo zal tijdens het begin van elk hoofdstuk een intro filmpje afgespeeld worden, waarbij er direct al data van de Blu-ray disc in het cache geheugen van de harde schijf wordt geplaatst. Hierdoor moeten er amper laadtijden zijn in de game. In het spel zelf zal gamedata gestreamd worden van zowel de Blu-ray disc als de harde schijf. Daarnaast maakte Calver bekend dat een geheel nieuw team van Sony Cambridge werkt aan een demo voor het PlayStation Network. Momenteel wordt er vooral gewerkt aan de balans van Heavenly Sword en het debuggen van de game.

Heavenly Sword is een intense fighting-game waarin je met een roodharige dame als hoofdpersoon en twee zeer gevaarlijke wapens de vijanden de wind van voren moet geven. In de handen van een leek op het gebied van vechten hebben die wapens natuurlijk helemaal geen zin, dus is ontwikkelaar Ninja Theory zo vriendelijk geweest om deze dame te voorzien van een flinke portie ervaring op het gebied van martial arts. Deze game zou wel eens een hele geduchte concurrent voor Ninja Gaiden: Sigma en Devil May Cry 4 kunnen gaan worden.

Heavenly Sword zal medio september uitgebracht worden voor de PlayStation 3.

  1.   
    PielePalle's avatar

    Jammar dat hij nou nog steeds niet is verschenen, maarja nou is het iig wel een goede game. Want de PS3 heeft wel een super goede exclusieve game nodig die minimaal een 9 haalt ofzo.

  2.   
    TheDude's avatar

    Dit gaat wel bruut hakken worden. Als de gameplay zich staande weet te houden, dan kan dit zeker een toppertje worden. 🙂