Gamersnet.nl

De Sims verschijnen op het witte doek door 20th Century Fox

Twentieth Century Fox, een van Amerika’s grootste filmmaatschappijen, heeft voor een onnoemelijk groot bedrag de filmrechten van The Sims gekocht van Electronic Arts. Met hoeveel geld de deal precies gemoeid is, is niet helemaal duidelijk, maar het zal waarschijnlijk in de tientallen miljoenen lopen. Wanneer Fox de film op het witte doek zal gaan laten verschijnen is nog niet bekend.

Wel is al zeker dat producent John Davis (Norbit, Daddy Day Care, Dr. Dolittle) de productie op zich zal gaan nemen terwijl Brian Lynch (Big Helium Dog) het script zal gaan verzorgen. Waar de film precies over zal gaan is niet duidelijk. Misschien wordt het een laagdrempelige feel good-movie in een Sims-jasje, maar het kan ook zo zijn dat de film een personage volgt dat totale controle heeft over de anderen, de Sims dus. Maxis, de ontwikkelaar van de gamesserie, zal wel toezicht houden op het verloop van de game.

    “The Sims has done an interactive version of an old story, which is what it’s like to have infinite power and how do you deal with it,” said Rod Humble, head of Sims Studio. “Given that that’s an old story, you can imagine how easily that would translate to traditional story telling.”