Race alsof je leven er vanaf hangt in nieuwe trailer Forza Motorsport 2

Forza Motorsport 2 probeert ons de laatste tijd met diverse super realistische beelden ervan te overtuigen dat het Gran Turismo HD de baas is. Zo ook vandaag doet de game weer zijn uiterste best ons een natte slabbe te bezorgen met een nieuwe trailer.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

De trailer is hier in HD kwaliteit te bewonderen.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  para's avatar

  opzicgh wel leuk maar wel heletijd hetzelfde

 2.   
  Ruudjee's avatar

  Tja.. leuk om naar te kijken, maar ik heb wel genoeg trailers gezien.

 3.   
  joramovic's avatar

  waarom laten ze niet eens een keer een paar mooie crashes zien, het zou wel leuk zijn als bijvoorbeeld de auto in brand zou kunnen vliegen, of ze moeten eens een volledig vervrongen wrak laten zien.

 4.   
  Kilerden's avatar

  Idd, al die trailers worden nu wel een beetje saai,

  Maar, dit is mijn lievelings baan ^^ Silverstone – short 😆

 5.   
  Tom's avatar

  Ligt het aan mij, of zijn die kleuren echt zo grijs en grauw. Tevens heb ik wel een fout ontdekt: in sommige cameramodi blijft het geluid van de auto even hard, terwijl de auto alang voorbij is gereden. 😕

 6.   
  Darkknight's avatar

  veel trailers ja dat klopt maar lijkt me eg een goed spel

 7.   
  Raks's avatar

  Dat komt omdat het geluid van de onboard camera’s wordt gevolgd en niet van de track cam’s. En dat ligt meer aan hoe de trailer is samengesteld dan dat het een bug is in het spel. Anders zijn ze erg dom bezig geweest :p

 8.   
  Aadb's avatar

  Na al die trailers heb ik wel eens keertje genoeg gezien en gelukkig ligt hij dan 8 juni in de bus als ik mazzel heb.
  Helaas heb ik nog weinig verandering gezien kwa de lucht en wolken enzo maar wie let daar nou op het gaat om het racen.

 9.   
  Wouter's avatar

  Ja, ik kan ook niet wachten. Ik heb de demo bij Tharduz op HD gespeeld. Wel echt fucking mooi man… 😆