Gamersnet.nl

Veel nieuwe Grand Theft Auto IV screens en info!

Eindelijk horen we wat meer over één van de meest verwachtte games op dit moment: Grand Theft Auto IV! Ik denk niet dat een introductie nodig is, dus ik ga dat ook niet doen. Vandaag is op Gamespot een mooie ‘first look’ verschenen die we jullie niet wilden onthouden.

Rockstar: “IV is more evolved in detail, this is not more of the same. We’re creating an experience that just couldn’t be done before because of hardware limitations of the last generation. We’re focusing on the tactility of how the player controls the game and interacts with the world around him. We’re going for precision and fidelity. This is what we’ve dreamt about.” De demo die werd gepresenteerd bevatte een klein gedeelte van de stad, waarin Niko Bellic – een Oost-Europese immigrant- aankomt op advies van zijn neef. Het leven valt tegen en na verloop van tijd beseft Bellic dat hij iets moet veranderen als hij centjes wil verdienen. Daar start het verhaal, toch zal het niet een ‘werk je naar de top in het criminele circuit’ verhaaltje zijn.

De wijken in de game zijn gebaseerd op die van New York City. Broker = Brooklyn, Dukes = Queens, Bohan = the Bronx, Algonquin = Manhattan en Alderney = New Jersey. Staten Island zal niet in de game bestaan. De stad zit vol met voetgangers, daklozen, afval en verkeer, waarbij het detail een stuk hoger ligt dan bij de vorige generatie GTA. Ook zul je veel meer in de ‘hoogte’ gaan werken. Met de lift naar boven in gebouwen of in palen klimmen om van de politie te ontkomen zijn daar een voorbeeld van. In de demo was ook te zien dat de ‘drawing distance’ erg indrukwekkend was.

GTA IV zal veel nieuwe kleine vernieuwingen hebben. Zo kun je nu het raam breken van een geparkeerde auto, om deze te stelen. Je kunt mensen bellen met je mobiele telefoon om te vragen of ze je helpen met bepaalde zaken. Je kunt weer vliegen in deze versie, al is het alleen met helikopters. Over de multiplayer was nog niet alles bekend, maar ze willen dat deze goed past bij de singleplayer. Een massive-multiplayer-online-achtige game zal het echter niet worden. De karakters zien er goed uit en bewegen zich veel natuurlijker. Zo zal Niko ook overhangen als hij de hoek met een scherpe bocht door rent, om maar wat te noemen. De audio is nog lang niet klaar, maar verwacht weer goede muziek op verschillende radiostations en een hoop onzin reclames!

[SCREENSHOTS]

Rockstar liet ook weten dat de game nog steeds 19 oktober van dit jaar op PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen. Er is geen enkele reden tot vertraging, aldus Rockstar.