Scarface: The World is Yours meer dan twee miljoen keer over de toonbank

Scarface: The World is Yours, de game gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1983, is meer dan twee miljoen keer verkocht bij retailers. De verkoopt begon in oktober vorig jaar en sindsdien heeft de game uitgever Sierra Entertainment geen windeieren gelegd. De Wii-versie staat voor deze zomer gepland.

In Scarface speelde Al Pacino zijn briljante rol als Tony Montana. Tony is een vluchteling uit Cuba met een afschuwelijke hekel aan het communisme. Wanneer hij zijn geluk in Miami gaat beproeven onder het motto ‘You know what capitalism is? Gettin’ fucked!’, komt hij in aanraking met mensen uit het drugscircuit. Tony bouwt een weg op en wordt een keiharde cocaïnehandelaar en heeft geen schijntje genade met verraders.

In Scarface: The World is Yours zijn vrijwel alle locaties uit de film terug te vinden. Het kenmerkende van de film zijn natuurlijk deze locaties, welke een en al macht en jaren tachtig uit ademen. De typische roze jaren ’80 club, de straten van Miami, de haven waar de drugs binnenkomt en de villa van Tony Montana met de beroemde leus ‘The World is Yours’ zijn allemaal terug te vinden in de game.

Het verhaal is herschreven door David McKenna, bekend van American History X, Blow en S.W.A.T. De game gaat verder waar de film ophield. Dit betekent niet dat het spel zich af speelt in het crematorium, want voor de gelegenheid leeft Tony Montana nog. Zijn zus doet niet aan reïncarnatie en Tony staat er helemaal alleen voor, nadat zijn drugsimperium als een kaartenhuis in elkaar is gevallen. Toch blijft Tony geloven in het succes van yeyo en besluit daarom, nadat hij er even tussen uit is geweest, terug te keren naar Florida. Fucking Montana is back in fucking Miami.

Scarface: The World is Yours verscheen op 20 oktober voor de PC, Xbox, PlayStation 2 en PlayStation Portable.

  1.   
    Sp33dy's avatar

    Zo veel die game was toch niet zo heel goed????

  2.   
    sparten117's avatar

    Omg wel veel 😮

  3.   
    XGT_Spider's avatar

    De naam.
    net zoals bij 50 cent bulletproof ook door de naam een hit

  4.   
    Sp33dy's avatar

    XGT_Spider schreef, "De naam.
    net zoals bij 50 cent bulletproof ook door de naam een hit"

    Ja die game was ook niet al te best 😛

  5.   
    pandatomor's avatar

    Dit is wel tegen alle verwachting in volgens mij.
    Vond het zelf ook niet echt een goed spel (gelijk terugebracht geruild voor Lord of the Rings Online 😀 )

  6.   
    Rock-in's avatar

    Ach ja, mainstream gamers 😛

  7.   
    darksouron's avatar

    ik heb nooit van deze games gehouden maar deze is het ergst! zijn graphics zijn zo lelijk ik weet nie wat mensen aan dit spel leuk vinden maar toch….. het is maar wat je leuk vind

  8.   
    Neolite's avatar

    de naam 🙂

  9.   
    arie de beuker's avatar

    neolite schreef, "de naam 🙂 "

    Ja inderdaad, alles wat een bekende heeft word ook goed verkocht. Mainstream gamers 🙁