Forza Motorsport 2 vs. Gran Turismo HD in nieuwe trailer

Forza Motorsport 2 probeert ons de laatste tijd met diverse super realistische beelden ervan te overtuigen dat het Gran Turismo HD de baas is. Vandaag is er een nieuwe trailer vrijgegeven, waarin beide games naast elkaar gezet worden en we ze eens goed met elkaar kunnen vergelijken.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nรผrburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  Creepy's avatar

  Das duidelijk.

 2.   
  Firef0x's avatar

  beetje nutteloze vergelijking…
  een game die speciaal is ontwikkelt voor de nextgen of een game die half verbetert is van de ps2.
  qua game/prijsvegelijking zo ik het wel weten ๐Ÿ˜›

 3.   
  Wouter's avatar

  Ja, ok… Dat word dus forza… Ik was sowieso al van plan die te komen. Het aantal auto’s en circuits is gewoon heel uitgebreid, de graphics zijn niet top, maar wel goed. Kortom, gewoon een nette game ๐Ÿ˜†

 4.   
  Aadb's avatar

  Ckerwete Forza Motorsport 2, het is in een oogopslag wel te zien welke nou duidelijk meer detail erin heb gepropt, ook al zal de omgeving in Gran Turismo meer een rol hebben gespeeld dan bij Forza ziet het er nog steeds slechter uit.

  Nogmaals Ikke ga dus mee met Carbooter, de ruime keuze aan auto’s het uitgebereide gedeelte van tunen en de algehele sfeer geven forza net ff een stukje meer dan een rally spel zoals GT HD.

 5.   
  Neolite's avatar

  zeker forza 2 8)

 6.   
  dendon's avatar

  forza motorsport heb heldere kleuren kwa de omgeving
  het gras is duidelijker en de wegen ook
  vind ik

 7.   
  XGT_Spider's avatar

  Hoe kan je oordelen over een demo.
  Het is de demo van GT HD hoe kan je dat vergelijken met een full game.
  Zoals Gametrailers dat ook deed met GTA 4 en Saint row beetje doeloos.
  Het beeld van gt hd is zweer slecht in de trailer.

  Je kan pas beoordelen als je de demo zelf heb gedownload.

  En nog mag je kan een game niet vergelijken als het een demo is dus NUTTELOOS.

 8.   
  Ruudjee's avatar

  @ XGT.. Jij neemt het toch weer op voor de PS3 ;). Ikzelf vind dat GTHD er super uitziet, alleen Forza heeft dan nรจt een paar van die kleine details meer.

 9.   
  Cirdan's avatar

  hij legt alleen uit waarom dit niet echt eerlijk is ๐Ÿ™„ maar je kunt inderdaad de verschil soms goed zien ๐Ÿ˜‰

 10.   
  Darkknight's avatar

  Effe een ding ik heb zelf de demo van forza en die is tovallig de zelfde als deze ๐Ÿ˜ณ en waarom nou die vergelijking waar sla da op ๐Ÿ˜•

 11.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Darkknight schreef, "Effe een ding ik heb zelf de demo van forza en die is tovallig de zelfde als deze ๐Ÿ˜ณ en waarom nou die vergelijking waar sla da op ๐Ÿ˜• "

  รฉรฉn woordje: Marketting

 12.   
  Creepy's avatar

  Schrijf dat ene woord dan wel goed ๐Ÿ˜‰

 13.   
  MMXX's avatar

  Afgezien van het feit dat de gebouwen bij GT HD lelijk eruit zien, zie ik geen verschillen tussen de twee games qua graphics.

 14.   
  JPO's avatar

  Allemaal leuk en aardag dat gezeur over graphics enzo…. en ik ben het er ook mee eens dat zowel GT HD als Forza er ontzettend goed uitzien, het enige dat ik ckr weet is dat je bij Forza je auto kan verbouwen, zowel innerlijk als uiterlijk en dat je als je tegen een muur rijdt een mooie deuk hebt inplaats van dat rare sprongetje dat die bak in dat GT HD filmpje maakte toen ie achteruit tegen de muur vloog en zonder enige schade netjes verder reed.
  Ik vind de game realistisch genoeg eruit zien en de manier waarop de auto’s rondrijden vind ik ook top, alleen Forza plakt daar nog de fun aanvast dat je je auto kan verbouwen naar eigen smaak wat een naar mijn zeggen gewoon een veel toffer spel van maakt. ๐Ÿ˜†

 15.   
  patrick123's avatar

  hij ziet er voorbeeldig uit ! ๐Ÿ˜†