Microsoft blokkeert Xbox Live toegang van gemodificeerde Xbox 360`s

Microsoft is vandaag officieel de jacht tegen gemodificeerde Xbox 360’s begonnen en heeft een code ingesteld waardoor het apparaat een modchip kan detecteren om vervolgens Xbox Live ontoegankelijk te maken. Hierbij wordt niet direct het betreffende account geblokkeerd, maar zal enkel de foutmelding “Status Code: Z: 8015 – 190D” optreden bij het betreden van Xbox Live. Na deze foutmelding wordt echter wel de identieke serial van je Xbox opgenomen in het systeem waardoor je met de gebande console Xbox Live niet meer kan betreden.

Microsoft bracht bij deze aankondiging meteen duidelijke praat naar voren door te melden dat ze geen tolerantie bieden voor ongewaardeerd gedrag als hacken en cheaten. Microsoft heeft gestateerd dat Xbox Live gebruikers alleen van hun toegang kunnen genieten door het gebruik van een originele, ongemodificeerde Xbox console. Microsoft wil deze regel nastreven om de integriteit van de service, de bescherming van haar partners en de voordelen van de gebruikers te kunnen verzekeren.

 1.   
  Wouter's avatar

  Hm, misschien is dat wel slim…

 2.   
  WoKingNL's avatar

  haha dit vindt ik echt goed van microsoft als het echt werkt dan zullen die gasten uit mijn klas wel beetje raar kijken als ze geen gears meer online kunnen spelen ๐Ÿ˜†

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Heeel goed van Microsoft! Zo moet je zoiets aanpakken!

 4.   
  Creepy's avatar

  lachen ๐Ÿ˜†

 5.   
  Mrn.'s avatar

  Whaa lekker voor ze, als ik hen was dan zou ik die chip er zo snel mogelijk uit halen ๐Ÿ˜› .

 6.   
  MMXX's avatar

  Online gamen is toch overrated. Maar het is wel logisch dat MS piracy probeert te voorkomen door deze maatregel in te voeren.

 7.   
  pandatomor's avatar

  Goede zet ja, maar hopen dat ie gasten niet weer iets uitvinden om toch op Live te kunne gamen.

 8.   
  patrick123's avatar

  jammer ๐Ÿ™