Valve doelt met Half-Life 2: Episode Two op de maand oktober

Half-Life 2: Episode Two is al talloze keren uitgesteld en nog steeds is een precieze releasedatum onbekend. Doug Lombardi wist Eurogamer echter te vertellen dat Valve zijn pijlen richt op oktober, maar dat dit (hoe kan het ook anders) niet betekent dat we de game dan ook daadwerkelijk kunnen verwachten. Half-Life: Episode Two, Team Fortress en Portal zullen tegelijkertijd op het online distributiesysteem Steam verschijnen, terwijl de Xbox 360 en PlayStation 3 bezitters de mogelijkheid krijgen om de drie games in een pakket te kopen of indien gewenst met het originele Half-Life 2 en Episode One erbij.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

Half-Life 2: Episode Two staat gepland voor het einde van dit jaar en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Remmie!'s avatar

    yes yes yes KAN NIET W8en 😀 8) heb egt te zin had dit nou niet geezegd GN 😛

  2.   
    Rock-in's avatar

    Sh*t man oktober, hij stond eerst voor einde deze zomer. Wat doen die gasten daar, vakantie houden ofzow. 👿

  3.   
    HardCoreGamerâ„¢'s avatar

    haha die is goed 😆 😀 8)
    mooie en vakantie 😛

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    kan niet wachten 😛

  5.   
    Uchiha linkz's avatar

    w00000t eindelijk wat meer duidelijk info 😀