Officiële website Skate verschijnt online

De mogelijke Tony Hawk-beater Skate is sinds een paar maanden pas echt in de spotlight gekomen toen er eindelijk wat ingame beelden verschenen. Nadat het nu even een paar dagen rustig is geweest rondom deze game, is vandaag de officiële website online gegaan. Op de site kan je terecht voor onder andere meer info over Skate, foto’s en video’s van bekende skateboard-sterren.

Skate lijkt een hele interessante titel te gaan worden. Men claimt een revolutionair besturingssysteem te hebben ontwikkeld dat ‘Flickit’ heet. De besturing zal heel intuïtief aan moeten voelen, en dat komt mede doordat de skateboarder levensecht te besturen is. De interface werkt dan ook met de twee analoge sticks, waarbij de linkerjoystick gebruikt wordt om mee te draaien, en de rechterjoystick om je skateboard mee te manouvreren. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te grinden. Hierbij beweeg je je board of houd je hem stabiel door wederom met de rechterjoystick te draaien.

Daarnaast berekent de game onder andere je snelheid, hoogte, zwaartekracht, hellingshoek en de ondergrond om aan de hand daarvan een zo realistisch mogelijke afsprong, truc en landing te maken. Naast een career-mode zal het uiteraard ook mogelijk zijn om een los level te spelen of online tegen elkaar te skaten. In Skate heb je een hele stad tot je beschikking om in rond te skaten. Dit zal een fictieve Amerikaanse stad zijn, die uiteraard wel geoptimaliseerd is om allerlei halsbrekende toeren in uit te halen. Denk aan veel plekken om te springen en uiteraard de nodige stoepranden en railingen om op te grinden.

Skate zal in de loop van dit jaar verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Cirdan's avatar

    ziet er goed uit 🙂

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Die site lijkt niet echt op een site van een game 😕

  3.   
    MauriceV's avatar

    dat ben ik met je eens het ziet er wel goed uit maar het ziet er niet uit als een site van een game 😛