Plankgas op het circuit in nieuwe trailer Forza Motorsport 2

Forza Motorsport 2 wordt een Gran Turismo-beater en een systemseller en dat zullen we weten ook. Microsoft en Bizarre overspoelen ons de afgelopen weken met screenshots en trailers van de game, maar het echten was natuurlijk op de beloofde demo. Deze is inmiddels al op Xbox Live verschenen, dus de echte fans zijn wellicht al dagen aan het racen. Naast al dit demo-geweld is het vandaag weer tijd voor een snelle trailer.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  BKiller's avatar

  Moooohhhh…wat een graphics! jammer dat ie niet voor de pc is… 😥

 2.   
  TotalPicnic's avatar

  OWNED M/

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Best wel lelijk, en die auto in het begin ziet er ral uit!

 4.   
  Kilerden's avatar

  Dit stond gisteren middag al op de site van FM2
  Hier heb staat het fillmpje en als je helemaal naar beneden scrollt dan staat er een wedstrijd. Mij lukt he nog ineens om dicht bij die tijden te komen 😥 miss. jullie wel. s6 🙄 {ik wou er een link naar toe zetten maar dat werkte niet} http://forzamotorsport.net/news/pitpassreports/pitpass46.htm {daar staat ook de 720p versie}

 5.   
  Raks's avatar

  mja graphics vallen best wel tegen. Dat dirt effect is best wel vet gedaan maar ik denk niet dat je auto er al na 1 ronde zo uit ziet.

 6.   
  Wouter's avatar

  Echt vet! Die knakker in die Le Mans auto is wel snel! De graphics zijn wel vet. Alleen die auto die drie minuten eerder startte was een Lotus… Dan kan ik ook winnen! 😛