BioWare weet zelf ook nog niet wanneer Mass Effect klaar is

Eerder hebben we je al gemeld over de mogelijke release van Mass Effect in september, in plaats van ergens begin zomer. Nu heeft BioWare, de ontwikkelaar van de RPG, een reactie gegeven. Of eigenlijk niet. Via een blog laat men dat men in deze fase van de ontwikkeling nog moeilijk kan zeggen wat de releasedatum zal zijn. Verdere informatie daarover zou wel in de toekomst moeten komen. Gelukkig maar.

Met deze reactie benadrukt BioWare een eerder gemaakt statement over de releasedata die op diverse websites en fora staan: het is allemaal kul en gebakken lucht. Men kan moeilijk zeggen wanneer de game echt af is en elke datum die wordt genoemd is een speculatie of verzinsel.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect verschijnt exclusief voor de Xbox 360. Een releasedatum is dus nog niet gepland.

 1.   
  Neolite's avatar

  jammer dat ze niet kunnen zeggen wanneer mass effect’s releasedatum is, of in ieder geval de tijd wanneer hij ongeveer uitkomt ๐Ÿ™

 2.   
  arie de beuker's avatar

  Inderdaad, kijk wel uit naar de game ๐Ÿ˜›

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Het is pas klaar, als het klaar is!!! ๐Ÿ˜† Dat heb ik al ergens eerder gehoord ๐Ÿ™‚