Ontwikkeling Half-Life 2: Episode Two vordert

Hoewel aanvankelijk men van plan was een jaar tussen elke nieuwe ‘aflevering’ van Half-Life 2 te doen, loopt de ontwikkeltijd van Half-Life 2: Episode Two inmiddels aardig uit de klauwen. Eerder maakte men bekend dat de game ‘wellicht’ september dit jaar, een jaar na de oorspronkelijke datum, verkrijgbaar zou zijn.

Nu lijkt die datum zeer haalbaar; Valve heeft namelijk officieel bekend gemaakt op te schieten met de ontwikkeling van de game. In het begin van de ontwikkeling heeft Valve naar eigen zeggen veel werk gestopt in het ontwikkelen van de sfeer van de game. De artworks hieronder getuigen van deze oriëntatie. Tegenwoordig is men bezig de puntjes op de ‘i’ aan het zetten.

Hoeveel dat opschieten waard is valt te betwisten. De game komt namelijk pas na de herfst dit jaar uit.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

Half-Life 2: Episode Two staat gepland voor het einde van dit jaar en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Remmie!'s avatar

    YES ik kan egt niet w8en op deze titel 8) vooral nie op TF 2 😛

  2.   
    Uchiha linkz's avatar

    yeahi eindelijk wat meer news 😀 deze moet ik gwn hebben 😛

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    das mooi dan moet ik van de zomer maar effe episode 1 uit spelen ook met me nieuwe videokaart kan ik eindelijk alles goed zien 😀

  4.   
    Sacul's avatar

    Aaaah! Goed nieuws!
    Wordt weer een topper 🙂

  5.   
    Rock-in's avatar

    HEBBUH ! Dit word zo’n focking vet deel, zit nieuwe tak van story-line in City 17 is opgeblazen, tijd voor iets nieuws duzz 😛 Op screen 3 zie je volgens mij een nieuwe vijand ( Gman staat er zo bij en Alyx staat wat raar te kijken ), mag God weten wat die gast nu weer tegen ze gevonden heeft.

  6.   
    para's avatar

    de half life spellen zijn gewoon egt leuk 🙂

  7.   
    Remmie!'s avatar

    Rock-in schreef, "HEBBUH ! Dit word zo’n focking vet deel, zit nieuwe tak van story-line in City 17 is opgeblazen, tijd voor iets nieuws duzz 😛 Op screen 3 zie je volgens mij een nieuwe vijand ( Gman staat er zo bij en Alyx staat wat raar te kijken ), mag God weten wat die gast nu weer tegen ze gevonden heeft."

    ehm dat gastje is gw0n een combine … 😕

  8.   
    taymo's avatar

    dei wil ik die wil die wil ik mamaaa mag ik die hebbe hebbe hebbe

  9.   
    Neolite's avatar

    een jaar te laat maar toch het resultaat mag er wezen 8)

  10.   
    Rock-in's avatar

    neolite schreef, "een jaar te laat maar toch het resultaat mag er wezen 8) "

    idd nu je t zegt, ze waren al met Episode 3 bezig zeiden ze VORIG jaar al ( begin dit jaar ). Wat doen ze daar in Gods naam ?

  11.   
    Lasso's avatar

    Rock-in schreef, "

    ”neolite” schreef, "een jaar te laat maar toch het resultaat mag er wezen 8) "

    idd nu je t zegt, ze waren al met Episode 3 bezig zeiden ze VORIG jaar al ( begin dit jaar ). Wat doen ze daar in Gods naam ?

    "

    Goed orienteren dus. Ik zeg lekker mee door gaan. Hou niet zo van gerushte producties. Niemand dacht ik zo.

  12.   
    Rideo Mortem's avatar

    onwijs benieuwd naar portal!!