Gerucht: Een nieuwe PlayStation binnen 18 maanden

Op een Australische technologie website staat een interessant bericht over een nieuwe PlayStation, die ze zelf al ‘PlayStation 4’ hebben genoemd. Volgens een bron binnen Sony zou de machine binnen 18 maanden op de markt moeten komen.

De nieuwe console zal dezelfde chipset hebben als de huidige PS3, maar zal qua aansluitingen en software wezelijk verschillen van het huidige model. Zo zul je beelden kunnen streamen naar je tv of HiFi set. De bedoeling van het geheel is een ultieme multimedia machine te creëren, waardoor een media centre overbodig wordt (en dát is het terrein van Microsoft!). Ken Kutaragi -de aftaaiende CEO van SCEI- had eerder al een duidelijke visie over de ontwikkeling van consoles in de komende vijftien tot twintig jaar. Internet zal steeds meer de nadruk krijgen, denk dan aan spellen die volledig te streamen zijn via internet zodat een schijfje niet meer nodig is. Kuturagi; “As a matter of course, I have the vision of PlayStation 4, 5 and 6, which will merge into the network.”

Kuturagi heeft best wat kritiek voor zijn kiezen gekregen wat betreft zijn keuzes. Ontwikkelaars waren het niet altijd eens met de moeilijke software van PlayStation, waardoor ontwikkelen voor het apparaat tegenviel. De nieuwe CEO, Kazuo Hirai, heeft een wat ‘softere’ aanpak en er worden dan ook veel goede dingen van hem verwacht de komende tijd. Even terugkomend op de nieuwe PlayStation: het gerucht zal waarschijnlijk slaan op een nieuwe versie van de PlayStation 3, wellicht met grotere HD en nieuwe firmware. Die verhalen gaan namelijk al langere tijd rond, maar er is nog niets bevestigd. Afwachten dus.

 1.   
  Mextor's avatar

  Onmogelijk. 😮

 2.   
  Rock-in's avatar

  idd hoeveel gaat die kosten dan een rug ?

 3.   
  Rijstekorrel's avatar
   denk dan aan spellen die volledig te streamen zijn via internet

  wat voor internet verbinding heb je dan wel niet nodig 😕 .

  ik denk niet dat dit waar is verder er al wel weer een kleinere versie van de ps3 komen maar niet binnen 18 maanden

 4.   
  The Chef's avatar

  niets is onmogelijk, iedereen dacht ook dat de ps2(de kleine versie) nooit zo goed/krachtig/koel zou blijven als orginele playstation 2. Feit is gewoon dat het een beter en stiller apparaat werd. Sony heeft nu ps3 op de markt, en reken maar dat de research afdeling vanaf het moment dat ze klaar waren met de ps3, zijn begonnen met het optimaliseren van het ontwerp. Dus kleiner, stiller vooral het goedkoper maken(voor sony zelf uiteraard 😉 ) Alles electronica wordt als maar kleiner en kleiner, schroef maar eens een dvd speler open van 5 jaar oud, en een splikspliternieuwe, de ouwe zit tot de nok vol, de nieuwe heeft zoveel ruimte over, je zou er een paar HD’s in kunnen mikken 😉

  En ehh, 18 maanden? de researchafdeling is al wel veel langer bezig…….

 5.   
  Remmie!'s avatar

  onmogelijk idd da’s egt ziek.. waarsgijnlijk ist verschil nie groot

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het is alleen maar een gerucht en ik denk dat het dan ook helemaal niet waar is. De PS3 is net uitbebracht en binnen 18 maanden komt er weer een nieuwe dat kan natuurlijk nooit. 😳 (Maar dat is alleen mijn mening) 😛

 7.   
  Rhemme's avatar

  Het maakt mij niet zoveel uit of er zo snel een nieuwere/stillere/mooiere PlayStation uitkomt, zolang ik die maar niet perse hoef te kopen om games te blijven spelen.

 8.   
  Uchiha linkz's avatar

  ze bedoel niet playstation 4 ofzo gwn een andere model een soort elite waarshijnlijk 🙄

 9.   
  N360Gamer's avatar

  misschien een nieuwe psp 😕

 10.   
  XGT_Spider's avatar

  als sony dit uithaalt stap ik over op microsoft heb al 600 euro ervoor meoten betalen en dan komt er nog eens en nieuwe al zo snel 😡

 11.   
  Mrn.'s avatar

  Dat zou hard zijn voor de mensen die nu een dure Playstation 3 hebben gekocht, daarom had ik hem ook niet direct gekocht ik wachtte eerst of de prijs zou dalen of er zou iets vernieuwd worden 😛 .

 12.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Toch maar even wachte dan 😛

 13.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik koop het zowiezo nooit aan het begin zitten altijd nog zat kinder ziektes in

 14.   
  blackhawk1's avatar

  zeker een gerucht

 15.   
  MauriceV's avatar

  geruchten moet je nooit serieus nemen maar het is wel onmogelijk 😮 😮 😮
  want ik ben al blij dat ik binnekort een xbox360 krijg 🙂

 16.   
  MauriceV's avatar

  marintje schreef, "Dat zou hard zijn voor de mensen die nu een dure Playstation 3 hebben gekocht, daarom had ik hem ook niet direct gekocht ik wachtte eerst of de prijs zou dalen of er zou iets vernieuwd worden 😛 ."

  koop een xbox 360 😉

 17.   
  MauriceV's avatar

  XGT_Spider schreef, "als sony dit uithaalt stap ik over op microsoft heb al 600 euro ervoor meoten betalen en dan komt er nog eens en nieuwe al zo snel 😡 "

  als je over stapt kopo je zeker een xbox 360 maar waarom had je niet effe gewacht met dat kopen van de ps3 want mijn ouders vinden hem te duur en dan moet ik wel wachten en nu krijg ik een xbox360 🙄

 18.   
  Ruudjee's avatar

  Stierenstront 🙂

 19.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  kan toch niet! 😳
  dat betekend datie in oktober 2008 uit komt? 😕

  ik gok datie iets van 800.00 gaat kosten 😥

  en hoeveel gig? 8)

 20.   
  ThMsZ's avatar

  zo verdienen ze nooit goed de ps3 is net uti en iedereen heeft hem gekocht dus heel weinig gaan dan die nieuwe kope 😮 😕 😉

 21.   
  blackhawk1's avatar

  ik denk dat we over terabyte gaan praten in plaats van gig

 22.   
  blackhawk1's avatar

  de gene die dit bedagt het wil in het guinnes world book of records komen namelijk: de langs uitgerekte 1 april grap

 23.   
  XGT_Spider's avatar

  mauricejuhhh schreef, "

  ”XGT_Spider” schreef, "als sony dit uithaalt stap ik over op microsoft heb al 600 euro ervoor meoten betalen en dan komt er nog eens en nieuwe al zo snel 😡 "

  als je over stapt kopo je zeker een xbox 360 maar waarom had je niet effe gewacht met dat kopen van de ps3 want mijn ouders vinden hem te duur en dan moet ik wel wachten en nu krijg ik een xbox360 🙄 "

  IK had zelf voor het geld gewerkt anders zou ik hem me me ouders zeker pas na een jaar krijgen 😉

 24.   
  BKiller's avatar

  klinkt vet vraag me af wat ie gaat kosten?en zijn de graphics wel veel en veel beter? 😕

 25.   
  Uchiha linkz's avatar

  ik denk niet ze van plan zijn de machine sterker te maken 😀 dan zouden veel fans kwaad zijn denk ik 😀