Wederom schitterende beelden van Forza Motorsport 2

Forza Motorsport 2 wordt een Gran Turismo-beater en een systemseller, en dat zullen we weten ook. Microsoft en Bizarre overwelmen ons op dit moment met screenshots en trailers van de game, maar dat vinden we toevallig helemaal niet erg. Vandaag hebben we de flitsende intro van de game en een import-trailer, waarin een aantal Japanse bakken te aanschouwen zijn.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

De trailers zijn ook in High Definition-kwaliteit te zien, daarvoor moet je hier of hier zijn.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  Remmie!'s avatar

  wow deze is zoo ovet 8) laat die demo nou komen

 2.   
  Ruudjee's avatar

  Wanneer komt die fucking demo nou is :(?

 3.   
  BobbyB's avatar

  wie kan er eigenlijk nu wel op w8en

 4.   
  Nirusu's avatar

  Wat een kut geluid maken die autos @ trailer 2 zeg.. imo.

 5.   
  Wouter's avatar

  I want demo <<<< NOT TRAILERS OR SREENS!!!! 👿 👿 👿

 6.   
  Tom's avatar

  Die auto’s in de intro zijn écht mooi, geen neppe textures maar juist echt relief.
  BTW: Auto’s met kut geluid? Vind ik niet, imo.