Nieuwe informatie en screens van bèta-versie Halo 3

Met de multiplayer-bèta voor de deur leek het Bungie wel weer een mooi moment om eens wat nieuwe screens van Halo 3 uit te brengen. Hoewel sommige screens wellicht bekend voorkomen, betreffen het nu in elk geval screens uit de bèta-versie die dus ook wat meer de uiteindelijke versie vertegenwoordigen. Daarnaast is ook bekend gemaakt dat er in de multiplayer-bèta straks een splitscreen-modus en een replay-modus zal zitten. Deze functies worden slechts minimaal verwerkt in de bèta, aangezien ze straks in de uiteindelijke versie veel uitgebreider te gebruiken zullen zijn.

In elk geval mogen we ons nu vermaken met de nieuwe serie screens en de gelukkigen onder ons mogen straks natuurlijk los gaan met de bèta.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. Over de Spike Rifles is nog niets bekend maar de Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

Bungie heeft voor Halo 2 een voertuig ontworpen genaamd de Mongoose. Dit is niet meer dan een twee-persoons voertuig waarmee je snel door de levels kunt razen. Het heeft dan ook geen wapens, maar dat wil niet zeggen dat het verder geen zin heeft om te gebruiken. Misschien betekent dit zelfs dat de levels in Halo 3 nóg groter zijn. Nog een nieuwe feature die in de game zal zitten versterkt deze gedachten sterk. Deze feature is namelijk een kanon waarmee spelers zich over de hele map kunnen lanceren. Terwijl de spelers door de lucht vliegen kunnen ze gewoon op vijanden blijven schieten, maar natuurlijk ook de vijanden op hun.

Wanneer de speler de X-knop gebruikt zal de volledige manier waarop Halo gespeeld wordt veranderen. Deze verandering wordt ‘Mum’ genoemd door Bungie. Net als in de voorgaande delen kun je in Halo 3 twee wapens tegelijk vasthouden. Het herladen van deze wapens gaat door middel van de bumpers. Met de linkerbumper (LB) herlaad je het wapen in je linkerhand en met de rechterbumper (RB) herlaad je het wapen in je rechterhand.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Over het aantal spelers is helaas nog niets bekend, maar we weten wel dat in Halo: Combat Evolved en Halo 2 slechts 16 mensen in een map konden spelen via Xbox Live en System Link. Het is te hopen dat Bungie het aantal voor Halo 3 toch minstens zal verdubbelen. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

[SCREENSHOTS]

Halo 3 zal in de herfst uitgebracht worden voor de Xbox 360.

  1.   
    Gold_Thunder's avatar

    Ziet er mooi uit.

  2.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Ziet er heel vet uit 8) Heb een beta key dus kan niet wachten! 😆 En vooral niet op dit!

    Daarnaast is ook bekend gemaakt dat er in de multiplayer-bèta straks een splitscreen-modus en een replay-modus zal zitten. Deze functies worden slechts minimaal verwerkt in de bèta, aangezien ze straks in de uiteindelijke versie veel uitgebreider te gebruiken zullen zijn.

    En wat je ook nog zeker even moet gaan checken is dat de Halo3 site de site zelf dus niet die van Bungie maar: www.halo3.com geupdate is en nieuwe shitload aan screens en video’s bevat 😉

  3.   
    Tom's avatar

    Dit is zeker beter dan dat vorige Beta filmpje. Vooral MC ziet er mooi uit.

  4.   
    Gerwin's avatar

    Ziet er goed uit 😀

  5.   
    N360Gamer's avatar

    Dit ziet er zooo rlx uit 😮 , de maps zijn een beetje halo 1 stijl 😀

  6.   
    Remmie!'s avatar

    de graphics vink helemaal nie zo mooi 😮 maar er is gelukkig wel aan gesleuteld ^^

  7.   
    Aadb's avatar

    Screens zien er netjes uit en het moet nog maar uitwijzen of het echt zo vernieuwend is, het is zo en zo weer een goed tijdverdrijf netzoals halo 1 en 2 waren. Hopelijk is de multiplayer nu veel beter uitgewerkt dan in de eerste 2 delen maar dat zal ongetwijfeld wel zo zijn. 8)

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Volgens mij trekt mijn pc deze grafics niet 🙁

  9.   
    ChielB's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Volgens mij trekt mijn pc deze grafics niet 🙁 "

    Gelukkig dan maar dat de game alleen voor de Xbox 360 uitkomt he… 😉

  10.   
    joramovic's avatar

    Remmie! schreef, "de graphics vink helemaal nie zo mooi 😮 maar er is gelukkig wel aan gesleuteld ^^"

    niet zo zeuren over de graphics het is de gameplay die telt

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    ziet er ged uit 😀

  12.   
    )GN(-Erik's avatar

    ChielB schreef, "

    ”)GN(-Erik” schreef, "Volgens mij trekt mijn pc deze grafics niet 🙁 "

    Gelukkig dan maar dat de game alleen voor de Xbox 360 uitkomt he… 😉 "

    Ja maar als die eindelijk in 2009 op de pc komt of zo, dan heb ik wel nieuwe pc nodig 😆

  13.   
    Daodan's avatar

    Kijk, dit ziet er een stuk beter uit. 🙂