Pro Evolution Soccer 6 nu ook online speelbaar op PS3

Pro Evolution Soccer 6 is alweer een tijd geleden uitgebracht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het online-gedeelte van de game functioneerde pas na een eerste patch wat beter. Dankzij de nieuwe firmware versie 1.70 van de PlayStation 3 is PES6 nu ook volledig compatible met Sony’s next-gen console. Uitgever Konami heeft tevens aangegeven dat de game dankzij deze nieuwe firmware zonder problemen online te spelen is. Een opsteker voor alle PES-fans, aangezien een next-generation deel nog niet op korte termijn te verwachten is.

Pro Evolution Soccer 6 zal alles bezitten wat je van de vorige PES-delen gewend bent. Een heerlijke Master League mode, vrienschappelijke partijen, penaltyserie’s, league en cup zullen allemaal weer van de partij zijn. Een nieuwe modus is de International Challenge Mode, wat je laat kwalificieren voor het WK. Via allerlei omwegen natuurlijk, want die route zit niet zonder valkuilen.

Kritiek op de vorige delen was het slappe commentaar van Peter Brackley en Trevor Brooking en de scheidrechter die vrijwel niets door liet spelen en overal een vrije trap in zag. Aan dat laatste is gewerkt, de scheidsrechter laat veel meer door spelen wat resulteert in een meer op-en-neer golvende wedstrijd. Ook is in dit deel mogelijk een snelle vrije trap te nemen, waardoor je de tegenstander al kunt verrassen voordat zij zich verdedigend goed op kunnen stellen. Spelers zullen tijdens een rush naar voren aan wijzen waar zij de bal willen hebben, wat misverstanden in een counter voorkomt.

PES 6 is inmiddels al verschenen voor de PC, PlayStation 2, Xbox 360, Nintendo DS en PSP.

  1.   
    Wouter's avatar

    Ok, nu nog. Ik heb hem op de 360. Niet zo’n hele goede game. Gewoon voor de fun als je lekker een potje wil voetballen 😳

  2.   
    Remmie!'s avatar

    PES 4 was geweldig !! 8)

  3.   
    Ruudjee's avatar

    PES 5 en 6 ook ¬¬..

    Ik vind toch de Xbox 360/PS3 versie van PES6 een beetje tegenvallen. Geen editmode, te traag voetbal, af en toe irritante bugs, de spelers lijken voor geen meter, te weinig stadia enz. Geef mij maar lekker de ‘oude’ PES6 op de PC. Die is imo veel beter.

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Mij lijkt PES niet zo een console game, voor de PC gaat het nog wel. Geef mij maar gewoon FIFA 😉 .

  5.   
    Koen's avatar

    PES 5 op de PS2 is anders geweldig hoor 😉

  6.   
    mosselman's avatar

    Ik heb pes5 op de ps2, ben er nog steeds mee bezig uitspelen kan namelijk niet en hij blijft leuk, jammer alleen dat ze te gierig zijn om voor de namen van de nederlandse spelers te betalen en gewoon namen verzinnen 😥

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    Pes is het beste v oet bal spel ooit! elke serie is gewoon top. de ene wat sneller de andere wat langzamer en technischer.

    K bedoel fifa heeft niet voor niks de complete engine van Pes ”gestolen” voor hun Fifa 2007.

  8.   
    Ruudjee's avatar

    Ik respecteer ieders mening hier hoor maar; iemand die FIFA liever speelt dan PES heeft geen behoefte aan het nodige realisme. FIFA is voor degene die graag een beetje locht voetbal speelt. Makkelijk passen, schieten gaat gemakkelijk, dode spelsituaties kunnen zonder enige moeite worden omgezet in doelpunten, hebben ook geen behoefte aan enige tactiek om in te stellen. PES is gewoon voor degenen die een mooi, snel, realistisch voetbal spel zoeken. Het heen en weer tikken werkt vlekkeloos, het schieten ook. Wereldgoals zijn mogelijk, terwijl je bij FIFA al snel het gevoel hebt van; Oh, die goal heb ik eerder gemaakt. Maargoed, zoals ik al zei moet iedereen het zelf weten. Ik zelf speel erg graag PES. FIFA ook wel eens, maar dat is meer voor de schitterende graphics (Xbox 360).

  9.   
    mastertje's avatar

    Ik speel liever FIFA dan PES omdat ik al FIFA speelde toen PES er nog niet was.
    het klopt inderdaad wat Ruudjee zei PES is realisme en FIFA is arcade maar Fifa word wel steeds meer realischtiser (slecht in spelling:P) maar fifa vind ik nog wel gewoon veel mooier