Nieuwe details Clive Barker’s Jericho opgedoken

De mensen van FiringSquad hebben een gezellig praatje gehouden met Brian Gomez, Managing Director van Alchemic Productions. Daarbij was het voornaamste onderwerp van gesprek de aankomende horrorgame, Clive Barker’s Jericho. Hieronder volgen de meest opvallende details die bekend zijn gemaakt:

    – Codemasters heeft voor Mercury Steam gekozen, omdat ze graag een ontwikkelaar wilden die de hele tijd met de game bezig kon zijn. Tevens beschikte Mercury Steam al over een goede Engine.

    – Naast de held uit het verhaal, Devon Ross, zijn er nog zes andere teammaten: Delgado, een alchemist met de krachten van een vuur-duivel. Billie Church, die haar eigen bloed gebruikt voor betoveringen. Jones, een ziener die astrale projecties beheerst. Abigail Black, een sluipschutter met telekinetische krachten, waarmee ze kogels tijdens hun vlucht kan besturen. Cole, een hacker die personen en objecten kan teleporteren. Father Rawlings, een exorcist met twee pistolen.

    – Gedurende de game zal je niet constant met het hele team op pad zijn. Soms sta je er alleen voor en soms moet je het zien te redden met een deel van je team.

    – Elk teamlid heeft primary en secondary wapens, zoals automatische pistolen, storm rifles, precisie geweer, chain-gun en meer.

    – Ross bezit de gave om de krachten van teamleden te combineren door middel van ‘threading’. Zo kan hij bijvoorbeeld een vuuraanval combineren met een telekinetische schokgolf om zo een soort napalm te creΓ«ren.

    – Tot de vijanden behoort ook een groep religieuze fanatiekelingen genaamd ‘The Dark Rapture’. Deze groepering zou zich het liefste opofferen als dienaar van de spookstad Al-Khali. Hun leider, Arnold Leach, heeft tevens iets te maken met het feit dat de stad weer is herrezen.

    – De game zal geen multiplayer modus krijgen. Als er tijd voor is, zal de ontwikkelaar mogelijk nog een demo uitbrengen.

Cliver Barker’s Jericho vertelt het verhaal over het mysterieuze Al-Khali, een afgelegen woestijnstad in het Midden-Oosten. Als een uitzonderlijk krachtig kwaad daar tot leven komt wordt het Jericho team, een Special Forces eenheid, naar de stad gestuurd. Hun missie: het opjagen en vernietigen van al het kwaad dat zich in de stad bevindt, voordat het de mensheid verwoest. De teamleden zullen niet uitsluitend met extreme wapens gaan strijden tegen de helse wezens, maar ze zijn ook getraind in arcane arts, waardoor elk personage een unieke, para-psychologische gave heeft zoals alchemie, blood magic, exorcisme en helderziendheid.

Clive Barker’s Jericho zal in het vierde kwartaal van 2007 uitkomen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Daodan's avatar

    Nice. Het meeste was al min of meer bekend, maar zo wordt wel het verhaal rond de game gevormd. Als het niet tΓ© veel horror is, ga ik deze zeker spelen (ben niet zo’n held met horror πŸ˜› ).

    Billie Church is trouwens een zij.

  2.   
    ChielB's avatar

    Hij is inmiddels een zij. πŸ˜‰
    Denk dat het wel stevig wat horror wordt, de trailers tot dusver zijn toch niet verkeerd… 8)

  3.   
    Daodan's avatar

    Idd, maar het feit dat je met een groep bent helpt ook wel. πŸ˜‰ Als er maar niet dom veel van die schrikmomenten inzitten, dan vind ik het goed.

  4.   
    ChielB's avatar

    Kwestie van gewenning ook. Ik heb pas Quake 4 maar weer eens uit de kast gehaald en in het begin schrok ik me kapot bij elke vijandige oerkreet. πŸ˜‰

  5.   
    Daodan's avatar

    Boah, ik weet nog wel bij Doom III.. ik stond 5 minuten bij elke gangetje te wachten om mn magazijnen leeg te schieten en mn flashlight op te gebruiken, om te scannen voor mogelijke gaten in de muren waaruit wellicht één of ander beest kon komen die me vanachter zou bespringen. Nooit ver gekomen met die game..

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Volgens mij word dit echt een Doom 3 achtige actievolle Ego schietspelachtige firstperson shooter met het angst gehalte van FEAR πŸ˜† OH JA ook nog wat RPG mogelijkheden er bij πŸ˜›

  7.   
    Remmie!'s avatar

    ik hou altijd wel van horror spellen zoals F.E.A.R. en Quake 4 is ook een hele goeie … 8)

  8.   
    Uchiha linkz's avatar

    nice ik speel wel graag die horror games πŸ˜€ dan speel ik ze teminste niet in 1 dag uit zo als die andere gwn spellen

    F.E.A.R was wel vet πŸ˜€