Forza Motorsport 2 slipt door naar juni

Betere graphics, betere gameplay en gewoon beter dan het eerste deel: Forza Motorsport 2 staat op de verlanglijst van menig gamer. Vol verwachting kijkt men dan ook uit naar de demo van deze game, die binnenkort uitgebracht zal worden op Xbox Live Marketplace. De uiteindelijke versie lijkt echter de verwachte deadline niet te halen. Retailers hebben de game namelijk geparkeerd voor een Europese release op 8 juni. Microsoft heeft inmiddels gereageerd op deze datum in de persoon van de Games PR Manager, Andy Irving: “Forza is on track for the 8th of June”.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  bart013's avatar

  Viermaal AA dat is iig super smooth 😆

 2.   
  Remmie!'s avatar

  ckker !!! 8) d8 dat ie november kwam ofzow

 3.   
  Kilerden's avatar

  Neeeee 😥 anders zou hij precies over 1 maand uit komen,,, :V

 4.   
  joramovic's avatar

  ik had m ook liever vroeger gehad. maarja een paar dagen langer wachten is niet zo erg

 5.   
  Wouter's avatar

  Fuuck, 15 mei was net voor m’n verjaardag…. 😥 Had me er net zo op verheugd…

 6.   
  Kilerden's avatar

  ik las net ergens dat het 4 juni is

 7.   
  real gamer's avatar

  Jah als ze die tijd goed benutten vind ik het goed 😉