Update Bungie-website vertelt meer over de ‘X-knop’ in Halo 3

De update van de Bungie-website van deze week heeft weer wat meer informatie onthuld over speciale equipment in Halo 3. De update komt als een soort nabeschouwing op de video die vorige week uitgebracht werd. In deze video was een alpha-versie van de game te zien tijdens een aantal multiplayer testduels. Naast de gebruikelijke vuurgevechten en head-shots waren ook een aantal nieuwe features te zien, waaronder de speciale items Bubble Shield en Tripmine. Deze zijn blijkbaar de eersten van een hoeveelheid collectables die geactiveerd kunnen worden met de X-knop op je controller. Hiermee poogt Bungie de game te voorzien van een extra lading strategie.

De officiële update van de website vermeldt verder:

    “You guys did see the final revelation of the mysterious X button. It’s what’s known (at the moment) as Equipment. The two very plain examples shown in the Vidoc were the Bubble Shield and the Tripmine. Both can be used in all manner of strategic and hilarious ways. There might have been another, but you can wait a month to see that one. A piece of equipment will be a rare and valuable find. It will be located, you will pick it up and you will choose when and where to deploy it. As you can see in the HUD, it’s indicated that you’re carrying it. Pressing X will drop it – not throw it.”

Volgende maand kunnen we zelf alles gaan uitproberen met de multiplayer beta, waarbij vermeld dient te worden dat deze nog aanzienlijk kan verschillen van de alpha versie.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Nieuw in de multiplayer zal de ‘mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal ergens in de tweede helft van 2007 uitkomen voor de Xbox 360.

  1.   
    Tom's avatar

    Bubble Shield klinkt erg grappig, of dit ook van echte nut gaat worden in de multiplayer betwijfel ik echter.

  2.   
    Mandamo's avatar

    Mwoah als je hard ge base raped wordt kan het wel uitkomst bieden denk ik.. 😛

  3.   
    N360Gamer's avatar

    @Tharduz, het lijkt mij wel handig als je bijvoorbeeld belaagd word door een banshee 😉

  4.   
    TotalPicnic's avatar

    is die tripmine bijzonder of is het een normale mijn??

  5.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Bubble Shield klinkt erg grappig, of dit ook van echte nut gaat worden in de multiplayer betwijfel ik echter.

    is die tripmine bijzonder of is het een normale mijn??

    Hebben jullie deze http://download.microsoft.com/download/6/4/4/6442052e-096f-42b0-b8eb-1cdc2f3cb038/H3_vidoc_3_MP_bnet_streamHI_615k.wmv trailer over hoe de tripmine en de bubble shield eruit ziet 😡 kijken dan!

  6.   
    Kilerden's avatar

    ]Hebben jullie deze http://download.microsoft.com/download/6/4/4/6442052e-096f-42b0-b8eb-1cdc2f3cb038/H3_vidoc_3_MP_bnet_streamHI_615k.wmv trailer over hoe de tripmine en de bubble shield eruit ziet 😡 kijken dan!

    de link doet het niet

  7.   
    Mrn.'s avatar

    Helemaal zo een ophef over de X knop 🙄 .

  8.   
    Neolite's avatar

    Kijk Halo 3 word gewoon goed, maar al die ophef over de x knop is van mij niet nodig. het is dan ook alleen maar een zet om halo 3 nog meer in de publiciteit te brengen ( dit doen alle makers, ze zeggen dat ze iets nieuws hebben en plotseling kijkt iedereen over wat voor “geweldig” spel ze het hebben)

  9.   
    Nirusu's avatar

    Sounds pretty cool.

  10.   
    Creepy's avatar

    Lijkt me vet 8)