Wat we kunnen verwachten van Capcom op Xbox Live, PlayStation Store en pc

Capcom heeft door dat klassiekers het goed doen als (goedkope) downloads en heeft daarom besloten mee te doen aan deze ‘hype’. Een aantal van de klassiekers kunnen we dan ook binnenkort verwelkomen op Xbox 360, PS3 en pc.

Wat te denken van Super Street Fighter II Turbo HD Remix, Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix, Rocketmen: Axis of Evil en Talisman, die hun opwachting zullen maken in de herfst van dit jaar. Super Street fighter II zal op Xbox Live en PlayStation Store verschijnen in een resolutie van 1080p, waarbij de achtergrondjes vormgegeven zullen worden door de offciele Street Fighter Comincs tekenaars: Udon entertainment. Daarnaast zal er online tegen elkaar te vechten zijn kun je offline met zijn tweeën tegen elkaar spelen.

Tegelijkertijd zal Super Puzzle Fighter II uitkomen, die naast de PS3 en Xbox 360, ook op de pc zal uitkomen. Ook hier mogen we 1080p graphics verwachten, net als de tekenkunsten van Udon Entertainment. Het spel zal grote overeenkomsten kennen met Capcom Puzzle World, dat uitkomt voor PSP op 20 april. Er zal een originele Puzzle Fighter mode zijn, maar ook een Tetris variant en een versie waarbij de ‘gems’ omhoog zullen vallen.

Rocketman: Axis of Evil is een nieuwe ‘two-stick shooter’, die met maximaal vier spelers te spelen zal zijn. Aanpasbere karakters en veel vette wapens om je door de levels heen te knallen moeten het spel een origineel arcadegevoel geven. Een online scorebord zal je laten zien hoe goed je eigenlijk bent. Rocketman zal op XBL en PS Store te verkrijgen zijn.

Als laatste hebben we dan nog Talisman, naar het Games Workshop bordspel. Deze game zal op PS3, Xbox 360 én pc verkrijgbaar zijn aan het einde van dit jaar, waarbij je alle spelelementen van het bordspel op je console of pc nog eens dunnetjes over kan doen. Met de te downloaden expansion pack kun je het spel lange tijd leuk houden: upgrades voor je karakters, nieuwe adventure cards en alternatieve eindes.

Naast deze vier games zal Capcom nog meer spellen uit gaan brengen via de online winkels: “We intend to be a major player in this space by using a combination of classic Capcom IP, licensed IP and, in the future, harnessing some of the biggest names in game development to create new classic experiences”, aldus Capcom’s marketing director Jack Symon.

  1.   
    Ariose's avatar

    Leuk, alleen meestal zijn de games op xboxlive het niet waard om te kopen 🙄

  2.   
    Diede's avatar

    Street Fighter, was dat niet dè titel half jaren negentig? 8)

  3.   
    Ariose's avatar

    Street Fighter 1 = 1987
    Street Fighter 2 reeks: Eerste kwam uit in 1991 t/m ?
    Street Fighter Alpha reeks: Eerste kwam uit 1995 t/m 1999
    De Street Fighter III-reeks: Begon in 1997 t/m 1999
    De Street Fighter EX-reeks: 1996 t/m 2000

    Verder zijn er ook nog andere games uitgegeven met dezelfde engine: M.U.G.G.E.N
    Bron: Wiki.

    Dus conclusie: Ja er waren meerdere streetfighters in de jaren negentig.

    Heb je nu antwoord op je vraag Diede? 😉

  4.   
    Tom's avatar

    Capcom heeft op hun site ook een mooie geschiedenisles staan, alle games en films waar Capcom aan heeft gewerkt van 1980 (ongeveer) tot aan 2000. Leuk om een keer langs te scrollen.

  5.   
    Ariose's avatar

    Ik heb net ff gekeken, Het was wel leuk om te lezen alleen volgens mij niet helemaal compleet, bedankt voor de hind!

  6.   
    Remmie!'s avatar

    Ariose schreef, "Leuk, alleen meestal zijn de games op xboxlive het niet waard om te kopen 🙄 "

    idd maar soms zit er wel een leuke tussen 😀
    ik hou zelf niet zo van fighters als Street Fighter 😉 maar van die DBZ games komen er bij mij ckker in! 😆

  7.   
    Mrn.'s avatar

    Wat hebben ze eigenlijk steeds met Street fight?

  8.   
    Nirusu's avatar

    Toch leuk om weer te spelen, op de gameboy dan.