Gamersnet.nl

Kassa besteed aandacht aan krassen op dvd’s door Xbox 360: bijna duizend klachten

Het consumentenprogramma ‘Kassa’ heeft te maken gekregen met bijna duizend klachten over beschadigde dvd’s door de Xbox 360. Na een test door Kassa zelf kan men concluderen dat de console inderdaad schade achterlaat op dvd’s. Het gaat om een serie die van mei tot en met december vorig jaar gemaakt is, die uit zo’n één tot twee miljoen apparaten bestaat.

Microsoft reageerde door te melden dat het belangrijk is dat de console stabiel staat, omdat anders de schijfjes inderdaad schade op kunnen lopen. Er is echter geen sprake van een productiefout, aldus het concern. Microsoft had wel grote interesse in de exemplaren waarmee Kassa de test had uitgevoerd.

Kassa is een andere mening toegedaan; zij denken dat het een ‘ondeugdelijk apparaat’ betreft. Microsoft zou de consoles terug moeten roepen en repareren, aldus de makers van het programma. De test die uitgevoerd werd, werd gedaan door negen Xbox 360 bezitters, die op de eerst dag al prijs hadden. Na vijf uur gamen was de eerste kras op een dvd een feit. Ook de twee opvolgende testdagen werden afgesloten met beschadigde dvd’s. Volgens Kassa zou de dvd-speler een aantal stootkussens ontbreken, die er voor moeten zorgen dat de lens de dvd niet kan raken.

Voor de video op nu.nl kijk je hier.


Een krassenmaker?