Wii ging als chocolade-eitjes over de toonbank tijdens Pasen

De Paasdagen zijn heel erg goed geweest voor Nintendo, in ieder geval wel in de UK. Daar heeft Nintendo -wéér- een enorme hoeveelheid consoles verkocht, waarbij Sony en Microsoft wederom het nakijken hadden. Met 25.000 Wii’s was dit zelfs de derde beste week na de launch ooit voor de kleine witte console.

Een woordvoerder van Nintendo licht toe; “Last week was Wii’s third biggest sales week since launch. Everything we are shipping, we are selling. Sales in previous weeks weren’t as strong as 25k. More units are shipped some weeks than others. However, we are making regular shipments, and we are consistent.”

Ter vergelijking: Sony verkocht 17.000 Playstation 3’s in de dezelfde periode, Microsoft moest zich tevreden stellen met 11.000 Xbox 360’s. Nintendo is zich erg bewust dat Pasen een hele grote rol heeft gespeeld in de hoge verkoopcijfers. “Easter was the catalyst for the spike in sales. It’s a traditional gifting week and that was definitely a contributing factor, along with the fact that there was more stock than usual.” Wanneer de tekorten van de console opgelost zullen worden is nog steeds de grote vraag. “Demand for the console is clearly huge and is exceeding supply. However, we are doing everything we can to get as much stock out there as possible.”

  1.   
    truthteller's avatar

    Denk toch dat veel mensen de ps3 gewoon noch te duur vinden dan is de wii een leuk tussendoortje.

  2.   
    just_chris's avatar

    ik vind de Wii niet heel erg te vergelijke met ps3, aangezien, arcade-liefhebbers zullen kiezen voor de wii en realisme-liefhebbers voor ps3 zullen gaan, wat wel een feit is, is dat de Wii goed loopt. Ik vin het eigenlijk een beetje onzin worden, dat tegen elkaar opbotsen van concoles…

  3.   
    Cirdan's avatar

    jepz..deze vergelijking slaat nergens op 🙄

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    De Wii gaat voor de Nummer 1. omdat hij is betaalbaar en er komen toch een overvloed aan games op (net als de ps2)
    De nummer 2 word de ps3 voor de mensen die toch technisch goede games willen.
    en de xbox360 word natuurlijk 3de.. omdat ze niks speciaals hebben (alle consoles kunnen nu online ) en de ps3 en de Wii hebben Motion Control.

  5.   
    Ranzaap's avatar

    Pasen = Familiefeest
    Wii = Familieconsole (aangezien ze het zelfs inher bejaardentehuis doen -_-‘)

    Doh!
    En wierie er komen steeds mooiere dingen voor de 360 we kunnen straks msn en en gamen over msn op de xbox. Er komt een speciaal toetsenbordje voor onder je controller als het goed is. En er komen leuke gadgets voor uit.

  6.   
    Fawaka-W's avatar

    ja dat is erg leuk.. maar de Wii en Ps3 kunnen ook msn’nen (via online msn programmas) en de Ps3 en Wii kunnen echt internetten en de xbox360 niet.

  7.   
    Redweed's avatar

    Mij gaat het vooral om de games op een console. Tot nu toe heeft de Xbox 360 het beste aanbod(Gears of War, Halo 3)

  8.   
    Cirdan's avatar

    Wacht maar af 🙄

  9.   
    blackhawk1's avatar

    grapjas goedkooper in japan ahha in japan krijg je wii sports er niet bij