LocoRoco wellicht naar de PlayStation 3, Sony blijft stil

Vorig jaar zomer kwam er eigenlijk uit het niets een ijzersterke game op de PlayStation Portable: LocoRoco. Een simpel, maar zeer verslavend concept wat er voor gezorgd heeft dat vele PSP-gamers zich lange tijd hebben vermaakt met de kleine wezentjes. De kans lijkt nu echter steeds groter te worden dat de game straks ook voor de PlayStation 3 uitgebracht zal worden. Hoewel Sony, niet geheel verrassend, aangaf “niet in te gaan op geruchten en speculaties”, zijn er toch diverse signalen die wijzen op een PS3-versie van LocoRoco.

Allereerst was er al ontwikkelaar Tsutomu Kouno, die tijdens de afgelopen Game Developer Conference enkele hints liet vallen. Het nieuwste deel van Edge magazine gaat echter een stap verder met suggereren door een advertentie te plaatsen waarop te zien is dat de game ook op Sony’s nieuwste console zal verschijnen. En last but not least vermeldt de website PS3 Fanboy dat via het Sony Trade Marketing extranet al een PS3-vermelding van LocoRoco is opgedoken met een releasedatum van 23 juni. Vooral dit laatste gegeven lijkt toch een behoorlijke hint naar een PS3-versie.

LocoRoco zijn kleine wezentjes, die je het beste kunt beschrijven als bolletjes met een paar ogen en een mond. Erg aandoenlijk om te zien, ook in hun gedragingen. Ze hebben de mogelijkheid om zich samen te smelten tot één grote LocoRoco, wat erg handig kan zijn om je snel voort te bewegen of muurtjes te breken met je gewicht. Bij kleine doorgangen kunnen de LocoRoco zich weer opsplitsen, waardoor er soms wel twintig van die rakkers door je scherm vliegen. De interactiviteit met de omgeving is enorm door deze toepassing. De planeet van de LocoRoco is aangevallen door kwaadaardige Mojya, dus het wordt hoog tijd om te laten zien wie er nu echt de baas is! Niet een heel spannend plot, maar dat hoeft in deze game ook niet. Door het ‘veroveren’ van werelden sla je de Mojya van de planeet, terug naar waar ze vandaan kwamen. Opgeruimd staat netjes.

LocoRoco is sinds vorig jaar zomer te spelen op de PSP. Een PS3-versie volgt mogelijk dit jaar nog.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Denk niet dat dat verstandig is. LocoRoco is leuk op een handheld, maar om ’t nou op een console te gaan spelen?
  ’t Zou heel misschien als XBLA-like game kunnen, meer ook niet.

 2.   
  ChielB's avatar

  Het zal dan wellicht als PlayStation Store-game gebeuren, net als Tekken: DR. Tegen een schappelijk prijsje (en eventueel met iets leuks met de SIXAXIS-controller) kan het misschien nog wel een grappige game opleveren.

 3.   
  Rhemme's avatar

  Sja het zal heus niet gewoon een 2D-PSP port worden, daarvoor gaat Sony te zorgvuldig met hun franchises om. De tiltmogelijkheden van de SIXAXIS gaat waarschijnlijk idd volop gebruikt worden, grafisch verwacht ik iets prachtigs.