Is Altaïr straks ook op de DS aan het werk in Assassin’s Creed?

Sluipmoorden in de Middeleeuwen, dat is al tijden de droom van menig fan van Assassin’s Creed. Deze groeibriljant van Ubisoft komt de laatste tijd steeds meer in het nieuws, waarbij steeds meer geruchten uiteraard de ronde doen. Op de webwinkel van Gamestop is namelijk een versie voor de Nintendo DS verschenen van deze game, die voor nog geen dertig dollar te koop zou zijn. Het betreft logischerwijs een pre-order en de verwachte leveringsdatum van de game staat op de site gepland voor eind september.

Of het hier om foutieve informatie gaat of om een daadwerkelijke handheld-versie, dat blijft nog even de vraag. Het wachten is op een officiële verklaring van Ubisoft.

In Assassin’s Creed speel je Altaïr, een lid van de Assassijnen ten tijde van de Middeleeuwse kruistochten. In de game neem je zijn rol als sluipmoordenaar op je, zodat de game vooral zal bestaan uit observeren, sluipen en moorden. Wanneer je je ‘target’ hebt gekregen en je weet wie je volgende slachtoffer zal worden, heb je de keuze uit een scala aan mogelijkheden om de ongelukkige om het leven te brengen. Zo zul je hem/haar eerst kunnen observeren om diens dagelijkse route te ontdekken, waarna je een hinderlaag aanlegt en het slachtoffer een kopje kleiner maakt. Hierop zijn talloze variaties, ook omdat Altaïr erg lenig is (hij schijnt 50% van de vaardigheden van de Perzische Prins te hebben) en volgens Ubisoft alle kanten uit kan.

Assassin’s Creed staat voorlopig gepland voor het tweede kwartaal van 2007 en zal uitkomen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Een DS-versie lijkt dus ook tot de mogelijkheden te behoren.

  1.   
    EternalFlame's avatar

    Ik vraag me af hoe dit ooit soepel gaat lopen op de DS.

  2.   
    Ariose's avatar

    Misschien een iets andere game zoals ook het geval was met TR legend.