Gouden velgen en overgrote spoilers op beelden Forza Motorsport 2

Forza Motorsport 2 bracht een goede week met zich mee. Er werden verschillende auto’s onthuld, evenals details rondom de Limited Edition, maar bovenal werd het goede nieuws bekend gemaakt dat we binnenkort een demo op Xbox Live kunnen verwachten. Om de week ook goed af te sluiten heeft Microsoft een viertal blitse screenshots vrijgegeven.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro.
Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

[SCREENSHOTS]

Forza Motorsport 2 zal vanaf 15 mei in de winkels liggen, exclusief voor Xbox 360.

 1.   
  ricklolps3's avatar

  jammer dat ie niet op de ps3 komt 🙁

 2.   
  Ruudjee's avatar

  Deze gaat zó vet worden 8)

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  had je maar een 360 moeten halen ^^

 4.   
  Dilliemaster's avatar

  BORING…. 😕
  ach ja tis maar mijn mening

 5.   
  Wouter's avatar

  Forza 2 wordt echt vet! Niks boring… En ja, agreed to hierboven, had je maar een 360 moeten nemen 😛

 6.   
  Cirdan's avatar

  voor 1 spel zeker:P