Forza Motorsport 2: officiële releasedatum bekend gemaakt

Microsoft heeft gisteravond bekend gemaakt dat Forza Motorsport 2 in die mate gevorderd is, dat er een officiële releasedatum kan worden vastgesteld. De mannen achter Forza 2 hebben de release van Mei 2007 vereenvoudigd tot dinsdag 15 mei 2007. Enkele dagen geleden werd door Microsoft al bevestigd dat er spoedig een demo zou komen, waarin we alvast een likje van het Forza-ijsje kunnen verwachten. Nog maar anderhalve maand wachten dus op de volledige versie!

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro.
Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 15 mei in de winkels liggen, exclusief voor Xbox 360.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Staat in m’n agenda 😀

  2.   
    Wouter's avatar

    Ha, dat is mooi; 21 mei jarig… 😀