Sega’s Saturn en Dreamcast officieel beëindigd

Online spelen kon al niet meer, de speciale GD-Roms voor de Dreamcast werden ook niet meer gemaakt en nu komt er binnenkort ook een einde aan de reparatieservice voor de Dreamcast en Saturn. Het is dus officieel: beide machines worden vanaf september officieel niet meer ondersteund door Sega.

De Saturn was Sega’s vierde generatie console en werd in 1995 uitgebracht. Hij moest het echter direct opnemen tegen de PlayStation. In Japan was het apparaat nog aardig succesvol – er werden minder Saturns dan PlayStations verkocht, maar er werden wel weer meer games voor de Saturn verkocht dan voor Sony’s console – maar in Amerika en Europa liep het apparaat al direct achter op de PlayStation en ook de Nintendo 64.

De Dreamcast, Sega’s vijfde generatie, werd bijna anderhalf jaar voor de PlayStation 2 uitgebracht en moest de hele vorige generatie, dus Saturn, PlayStation en N64 doen verbleken. Het apparaat was volgens velen zijn tijd ook ver vooruit en is volgens vele bezitters van de console nog steeds de beste machine ooit gemaakt. Slechts een jaar naar het verschijnen van de PlayStation 2 bleek Sony’s nieuwste spelmachine echter toch veel populairder en hield Sega het voor gezien: in 2001 werd de productie van de Dreamcast stop gezet en richtte Sega zich volledig op het maken van games, games die uiteindelijk zelfs op systemen van de van oudsher grootste rivalen van Sega verschenen. De community rond de Dreamcast bleef echter erg trouw aan de machine en maakte er zelf software voor. Er verschenen zelfs heel af en toe nog officiële games na 2001.

Met het stopzetten van de reparatieservice op 28 september 2007, die dus ruim 6 jaar na de laatste productie op het moment nog steeds in leven is, komt er dus echt een einde aan de Dreamcast. Mocht je er dus nog eentje hebben staan en begint die wat kleine mankementjes te vertonen, wees er dan snel bij…

 1.   
  Ruudjee's avatar

  R.i.P. 😥

 2.   
  ChielB's avatar

  Nostalgie….

 3.   
  R.andom H.ero's avatar

  Al1 de SEGA 16bit heb ik nog liggen. Nooit gespeeld op deze. Never the less, GJ.