Blitse corona`s en vlammend geweervuur op screens Mass Effect

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Of dat gaat lukken is nog de vraag, maar het staat wel vast dat Mass Effect al op veel aanhangers kan rekenen. Vandaag zijn er weer enkele blitse screenshots uitgebracht.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

[SCREENSHOTS]

Mass Effect staat voorlopig gepland voor 22 juni en verschijnt exclusief voor de Xbox 360.

  1.   
    TotalPicnic's avatar

    dit spel is een WOOOOOOOOOOOOOOOOOOW waard vind ik ^^

  2.   
    Ariose's avatar

    (Too) nice!

  3.   
    Tom's avatar

    Zeker mooi, ben erg benieuwd naar het hele spel. De combinatie van shooter/RPG lijkt me erg leuk. Ik kijk ook wel uit naar de manier van omgaan met de NPC’s: het onderbreken, aanvullen of doden van ze.