Forza Motorsport 2 demo deze maand op Xbox Live

Forza Motorsport 2 hebben we inmiddels al veel van gezien. Enkele updates van de blinkende carlist, een groot aantal flitsende trailers en vooral heel veel screenshots. Vandaag is bekend gemaakt dat er ook een demo in de maak is. Wat nou precies de mogelijkheden zijn in de demo is echter nog niet bekend. De demo zal deze maand nog verschijnen op Xbox Live Marketplace.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro.
Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 25 mei in de winkels liggen, exclusief voor Xbox 360.

 1.   
  Tom's avatar

  Vast een grote geruststelling voor de racende gamers onder ons. 😉

 2.   
  Diede's avatar

  Klopt 😉

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Woeee :D.
  M’n maand April is nu al goed!

 4.   
  Ranzaap's avatar

  Hmm ik hou niet van racen maar deze kan nog vet worden! Ga de demo ook maar eens downloaden als ie online staat!

 5.   
  WW's avatar

  Ja, ja ja. Gewoon dikke 1 april grap.

  😉 😛