Full Motion Video in volle glorie op screens C&C 3: Tiberium Wars

FMV (Full Motion Video) in games heeft een lange tijd in coma gelegen, maar zal dankzij Tiberium Wars weer een bloeiende tijd tegemoet gaan. De animaties waarin professionele acteurs de game een dienst bewijzen zullen het verhaal rondom Tiberium Wars een stuk levendiger maken. Vandaag zijn er tien screenshots vrijgegeven die hier een kleine indruk van geven.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars draait wederom om de strijd tussen de GDI (Global Defense Initiative),de Brotherhood of NOD en de Scrin. Hun leider, Kane, is weer terug op aarde in het jaar 2047 om een nieuwe stof te pakken zien te krijgen genaamd Tiberium. Dit heeft hij nodig om de mensheid te transformeren en zijn krankzinnige hersenspinsels waarheid te maken.

Op gameplaygebied belooft Electronic Arts met enkele nieuwe dingen te komen. Zo zul je tijdens de singleplayercampaign beloond worden voor je speelstijl doormiddel van nieuwe of extra sterke units, waar je tegenstander zich ook weer op aanpast. Daarnaast zijn er ditmaal veel meer opties om je eigen leger te bouwen. Je kunt eenheden met elkaar combineren doormiddel van genetica en klonen en zo minder zwakke punten krijgen in je leger. Daarnaast is het ditmaal mogelijk om een mobiele basis te bouwen. Uiteraard heeft de game ook weer een nodige grafische oppoetsbeurt gehad en moet de game weer een nieuwe standaard in het RTS-genre worden, net zoals Command & Conquer: Generals dat voor de 3D-RTS’en deed.

[SCREENSHOTS]

Command & Conquer 3: Tiberium Wars is vandaag verschenen voor de PC. De Xbox 360-versie zal later volgen op 11 mei.

  1.   
    Tom's avatar

    Ah, daar hebben we Kane. 🙂
    Full Motion Video zat toch ook in PoP:WW, of baseerde ze daar de bewegingen op echte acteurs? 😕

  2.   
    ChielB's avatar

    Volgens mij was dat geen FMV hoor. Het zag er hoe dan ook niet verkeerd uit, dat gelukkig wel. (vooral als je Shahdee aan het begin naar boven op het schip ziet lopen :P)