GRAW 2 verboden in Mexico

Ghost Recon Advanced Warfighter 2, beter gezegd GRAW 2, zal in Mexico uit de schappen worden gehaald. Volgens gouverneur Jose Reyes Baeza Terraces is het een “aanslag op de intelectuele inwoners van Juarez”. Inderdaad, GRAW 2 speelt zich af in Mexico, en dus worden er maatregelen getroffen wat betreft de beschikbaarheid van de game in het land. Eerder meldden wel al dat Héctor Murguía Lardizábal, de burgemeester van het Mexicaanse dorp Juarez, een verbod wilde op deze game. Volgens hem is de topgame van Ubisoft een bedreiging voor de economie en zorgt het voor grotere spanning tussen de Verenigde Staten en Mexico. En nu is deze ban dus een feit.

Violent video games instill values which are upside down, and these actions are despicable because they attempt to divide the good will of the residents of American and Mexican cities.

Net zoals het eerste deel, focust Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 zich op gebeurtenissen in Mexico in het jaar 2014, waar een burgeroorlog komt opzetten. De Ghosts worden opgeroepen om de vijand uit te schakelen in heuvelachtig terrein, in de woestijn en zelfs in El Paso, Texas. Grafisch gaat de game ook weer een stapje verder dan het eerste deel en de verbeterde AI zorgt er voor dat de vijand je zal proberen te flankeren of strategische punten zal innemen. Ook je eigen teamgenoten profiteren van deze AI-upgrade en kunnen je van betere informatie voorzien over onder meer vijandelijke posities. Je kunt tevens air support oproepen om ondersteuning te krijgen van jet fighters, mobiele voertuigen om achter te kunnen schuilen en je kunt de hulp inschakelen van een onbemande artillerie MULE met een nieuwe Medic class om jezelf en teamgenoten op het strijdveld te kunnen healen. Ook kan de tijd die je veldslag in beslag neemt effect hebben op de gameplay, aangezien GRAW 2 een dynamische dag/nachtcyclus kent.

GRAW 2 is sinds gisteren verkrijgbaar voor de Xbox 360. Op 30 maart komt de game nog uit voor de PSP en PC en in de zomer voor de PlayStation 3.

  1.   
    Nielskuhhveki's avatar

    Waarom doen ze moeilijk het is maar een spelletje 🙄

  2.   
    Wesseltje1's avatar

    Man ik ben blij dat ik in nederland woon

  3.   
    WW's avatar

    ¿Qué? ¿No puedo comprar GRAW 2 aquí? ¡Van loco ausente totalmente! Son justos un manojo de freaking los melocotones putrefactos locos. ¡Se van totalmente enojados! ¡Los pares de deeped-fri’en el sombrero que habla!

  4.   
    kingofthegamers's avatar

    uhmm… wat zeg je 😳

  5.   
    Koen's avatar

    Volgens mij zegt hij zoiets 😕 :

    Wat? Ik kan GRAW 2 hier niet kopen? De totaal gekke bestelwagen! De gekke putrefactosperziken zijn juist een handvol freaks. Het gaat de foute kant op! De paren van ?deeped-fri’en? de hoed die spreekt!

  6.   
    Baklap's avatar

    Denk dat Nederland ook niet blij is als de Nederlandse regering de hoofdrol speelt in een game over “de Srebrenica ramp”.

  7.   
    Mandamo's avatar

    No, WW, usted no puede comprar GRAW2 aquí. ¡Eso viene por la aliteración del constipatie en México! La energía global del mundo habla si cierro mi boca y por esta razón está toman gaar. Las personas locas extrañas son él, que mexicano. ¡El sol es azul!

  8.   
    Bub’z's avatar

    juist ja… 😆 🙄

  9.   
    Design's avatar

    @ WW en Reflex

    Convengo totalmente con ése. 😉

  10.   
    Raks's avatar

    mja ok het is een spel maar de gouverneur heeft wel een punt. De mexicanen worden neergezet als de slechten.
    Waarom maken ze niet een spel dat zich midden in new york ofzo afspeelt waar je amerikaanse rebellen kan neerschieten kijken of dat wel wordt toegestaan in Amerika. Amerikanen maken alleen maar games waar ze andere mensen kunnen afschieten en zei altijd de helden zijn. Zou het wel een keer anders willen zien.

  11.   
    RobvdBerger's avatar

    Design, WW en reflex, ik ben geinteresseerd.. wat zeiden jullie?
    ik vond de vertaling trouwens wel grappig.. en die burgemeester moet niet zeiken.. dat is toch pas over n jaar of 7, waar maakt ie zich druk om.. 8)

  12.   
    Mandamo's avatar

    Ubisoft is Canadees.

    @Robvdbergofzo

    http://babelfish.altavista.com/ 😛

  13.   
    Design's avatar

    ¡Babelfish para el triunfo! 8) 😉

  14.   
    Ika Q's avatar

    Stelletje loco’s 😀 lol

  15.   
    WW's avatar

    @ Rob;
    vrij vertaald zei ik volgens mij iets als: “Wat? Kan ik GRAW 2 hier niet kopen? Zijn ze nu helemaal gek geworden! Ze zijn een groep rottende doorgedraaide perziken! Ze zijn nu echt helemaal van de pot gerukt. Stelletje pratende gefrituurde sombrero’s.”

    Voor “gefrituurde” is blijkbaar geen Spaans woord. 😛

  16.   
    Cirdan's avatar

    lol 8)

  17.   
    RobvdBerger's avatar

    ik dank u allen 8)