Nieuwe informatie rond Eye of The North en Guild Wars 2 onthuld

ArenaNet heeft vandaag nieuwe details omtrent de aangekondigde uitbreiding van het alom geprezen Guild Wars vrijgegeven. Ook zijn er nieuwe details bekend gemaakt van Guild Wars 2, waaronder een ‘releasedatum’. Guild Wars 2 zal namelijk in 2008 door middel van een bèta-versie getest kunnen worden door spelers die in het bezit zijn van enig exemplaar van Guild Wars. Eye of The North zal daarentegen al deze zomer in de winkels liggen, waarschijnlijk ook na de tradionele bèta-versie die ArenaNet voor de release van elke add-on vrijgeeft.

Eye of The North zal aanzienlijk goedkoper worden dan de eerdere uitbreidingen, aangezien het geen nieuwe rassen te bieden heeft. Wel zullen er 40 nieuwe armor sets, 150 nieuwe skills (waarvan 50 PvP-only) en 10 nieuwe heroes hun intrede doen wanneer de level 20-grens is bereikt. Veel informatie over de verhaallijn in Eye of The North is nog niet vrijgegeven, maar het zal hoofdzakelijk de verhaallijn tussen het eerste en tweede deel van Guild Wars verbinden.

Guild Wars 2 zal heel wat leukers in petto hebben, waaronder een gloednieuwe engine die al eerder was aangekondigd. Het verhaal zal zich honderden jaren na het origineel afspelen en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr zullen zich dit keer in de strijd gooien. Het zal niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar archievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht. Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage levelmaximum, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen ook geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuze moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Men wist ook nog te melden dat het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en zwemmen. Het laatste goede nieuws is dat er ook geen maandelijkse kosten aan Guild Wars 2 zullen zitten.

  1.   
    snowbob's avatar

    Norns..

    komen me bekent voor van Creatures

    [img]http://images.wikia.com/creatures/images/a/a6/Desert_Norn.gif[/img]

  2.   
    lecramstar's avatar

    Een norn is zo’n groot beest; copy deze link maar es:
    http://www.planet-egamers.net/modules/My_eGallery/gallery/Screenshots2/GuildWarsEoTN/12.jpg
    🙄