Ga lekker plunderen en roven in misdaad-game Hei$t

Codemasters komt vandaag met een verrassende game naar buiten: Hei$t. In deze game, die zich in het San Francisco van 1969 afspeelt, mag je lekker gaan roven en plunderen met je criminele bende. Uiteindelijk heb je slechts één ultiem doel voor ogen: een overval plegen op de San Francisco Mint. Vandaag zijn er alvast twee verse screenshots uitgebracht.


Het is 1969. De zomer van de liefde in San Francisco. Kruip in de huid van Johnny Barrow; vers uit de bak en een kind uit een familie met losse handjes. Zo was zijn vader ook geen onbekende van de mannen in blauw en werd hij jaren geleden door corrupte agenten neergeschoten. Terwijl je speelt met Johnny en samenwerkt met Uncle Sal en de weer bij elkaar gekomen crew, voer je tientallen overvallen uit en werk je jezelf op om de grootste bankberover allertijden te worden. Naast het overvallen van banken, die allemaal op een andere manier beveiligd zijn, word je in de verleiding gebracht om andere dirty klusjes op te knappen. Je overvalt kroegen, restaurants, strip clubs en andere plekken waar geld te vinden is om zo betere en sterkere tools te pakken te krijgen. Deze kun je namelijk goed gebruiken om de steeds moeilijker te kraken banken te overvallen.

Welke bankoverval is compleet zonder een high-speed politieachtervolging? Na elke overval in HEI$T kom je in een snelle en spannende vluchtpoging door de straten van San Francisco terecht terwijl de politie je op de hielen zit. De juten doen er alles aan om de grote ontsnapping te voorkomen: ze proberen je van de weg te drukken, zetten blokkades op of proberen het voertuig te laten slippen – terwijl ze altijd proberen zo min mogelijk burgers in gevaar te brengen…

[SCREENSHOTS]

Hei$t staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar en zal verschijnen voor de PC en next-gen consoles.

  1.   
    Ariose's avatar

    Ik ben een beetje op dit soort games uitgekeken. Maar het kan nogsteeds wel leuk worden met di achtervolgingen.

  2.   
    Nirusu's avatar

    Dit lijkt mij in ieder geval wel een vette game. Al hoewel de straten er nog behoorlijk leeg uit zien. Ik hoop dat ze daar verandering in brengen.

  3.   
    ChielB's avatar

    Klinkt een beetje als een Saints Row-GTA combinatie. Ben benieuwd wat ze er verder van gaan maken…

  4.   
    P.M.'s avatar

    Voorlopig doet de omgeving me veel te veel aan The Godfather denken en dat is wat mij betreft geen goed teken.

  5.   
    Tom's avatar

    Grafisch ziet het eruit als een GTA:SA met scherpere textures en meer details. Ik denk niet dat in de gameplay verder nog vernieuwing komt. Dit genre is namelijk al voor een groot gedeelte uitgemolken, dus veel kans op vernieuwing zie ík in ieder geval niet.

  6.   
    jan de man's avatar

    ziet er niet slecht uit hoor en ik hoop ook dat de straten meer gevuld worden en dat het erg vernieuwend is