Vouw proteïnen op je Playstation 3 voor het goede doel

Met de Europese launch van de Playstation 3 komt er ook een nieuwe firmware aan. Deze firmware maakt het onder andere mogelijk om meer PS2 spellen te spelen op de nieuwe console. Maar een van de grootste toevoegingen is het [email protected] programma van de Stanford University.

Vanaf de CrossMediaBar (XMB) kan je het programma opstarten, waarmee je de medische wetenschap heel erg zal helpen. Deze wil graag leren begrijpen hoe proteïnen zich wel of niet vouwen onder bepaalde omstandigheden. Dit is een extreem complexe berekening, dus de processorkracht van de Playstation 3’s over de hele wereld kan daarbij goed gebruikt worden. Er is namelijk geen computer ter wereld die deze berekening aan kan. Door de opdracht te verdelen over enorm veel computers (en dus de PS3) is de berekening wel haalbaar.

Waarom is dit belangrijk vraag je? De wetenschap heeft de resultaten nodig om ziekten als kanker, parkinson en alzheimer beter te begrijpen. Er kunnen dan sneller betere genezingen worden gevonden. Het programma kan zo ingesteld worden, dat het alleen loopt als je de console voor niets anders gebruikt. Je zult er dus weinig tot niets van merken, terwijl je toch een goed doel ondersteunt op die manier.

Voor Sony is het een kwestie van ‘goodwill’ tonen, maar het is natuurlijk ook een prachtige manier om de CELL-processor te promoten. “In order to study protein folding, researchers need more than just one super computer, but the massive processing power of thousands of networked computers. Previously, PCs have been the only option for scientists. But now, they have a new, more powerful tool – PS3.”

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Voor Sony is het een kwestie van ‘goodwill’ tonen..
  Voor mij is het gewoon klare krachtpatserij ¬¬

 2.   
  d@nny's avatar

  half, want je kan zo’n zelfde programma ook op je eigen pc zeten… 😉 (hint voor alle slapenloze pc’s)

 3.   
  jan de man's avatar

  lalalallaalla

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  je kan zeggen wat je wil maar als hier mee ziektes enzo sneller verholpen kunnen worden omdat jouw ps3 cpu mee werkt bij hun zou dat mooi zijn. wie zou er niet zo snel mogelijk een oplossing willen voor bijv kanker en al ze dit op deze manier kunnen doen waarom niet