De rollen van WOII zijn volledig omgedraaid in Fall of Liberty

Begin jij ook al zo’n gruwelijke hekel te krijgen aan al die WOII-games, waarin je honderden Nazi’s uit de weg moet ruimen? Je bent vast niet de enige, en dus komt er nu een game waain de rollen worden omgedraaid. Codemasters en Spark Unlimited zijn een partnerschap aangegaan om de game Fall of Liberty te ontwikkelen. Spark Unlimited is verantwoordelijk voor Call of Duty: Finest Hour, en heeft dus al enig ervaring op dit vlak. Vandaag zijn er alvast drie verse screenshots uitgebracht…

Fall of Liberty schotelt eens een ander strijdveld voor dan de meeste andere WOII-games. Deze keer is het namelijk zo dat de geschiedenis geheel anders is gelopen. De nazi’s zijn nooit verslagen geweest en vallen in de jaren ’50 Amerika binnen. Met dit scenario, waarbij de rollen volledig zijn omgedraaid, brengt Fall of Liberty je een explosieve actie-ervaring in een wereld waarin diverse bekende locaties in handen zijn gevallen van de nazi’s.

[SCREENSHOTS]

Fall of Liberty staat gepland voor het laatste kwartaal van 2007 en zal verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  Waarneer komt er eens een game waarmee je Amerikanen kan afschieten terwijl je zelf een Mof ben. Dat lijkt me heerlijk. 8)

 2.   
  MetalGamer666's avatar

  ik denk dat er geeneen durft om zo’n game te maken. Alhoewel ik het zeker zou kopen,dat is tenminste origineel

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Als dit goed uitgewerkt wordt (niet zo als Übersoldier ofzo), kan het een mooie game worden!

 4.   
  SCORPIONSOLDIER's avatar

  screen 3

  krijg een RA 2 gevoel 😛
  alleen dat het daar de russen zijn

 5.   
  WW's avatar

  Ik snap dat je als full-time gamer altijd op zoek bent naar originaliteit, evenals de gamemakers, en dan blijven er uiteindelijk alleen maar dit soort smakeloze ideeen over. Als je hier gewoon lekker mee wil gamen; oke ik heb er geen problemen mee. Maar ik zou alleen al omdat ik bij tijdens geschiedenis goed heb opgelet deze game nooit kunnen spelen.

 6.   
  MetalGamer666's avatar

  ik begrijp niet waarom je deze game daarom niet zou kunnen spelen 😕 het is en blijft een game, en ja het is geen werkelijkheid maar GoW, Oblivion, … kunnen ook niet echt zijn. Kun jij deze games dan ook niet spelen?

 7.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Idd deze game doet me denken aan CAC: Red Alert 8)

 8.   
  Nirusu's avatar

  Dit zou best eens een goede titel kunnen worden aangezien het eens een keer wat anders is dan het standaard WOII aspect.

 9.   
  Geniaal's avatar

  Ziet er wel grappig uit 😉

 10.   
  Cirdan's avatar

  ik ben met WW eens!

 11.   
  Koen's avatar

  Is het dan erger dat er amerikanen doodgaan ipv. duitsers?

 12.   
  WW's avatar

  Nee. Net wat ik zeg; opletten bij geschiedenis. De Duitsers waren fout en vermoorden in die tijd grote aantallen mensen zonder reden (open deur). Alleen al om die reden vind ik dat de romantisering van de rol van Duitsland in deze game niet kunnen. Goed, ik zal het simpel houden aangezien jij nog niet bij WOII bent bij geschiedenis.
  Het komt er op neer dat Duitsers onmetelijk fout waren, en de Amerikanen in die tijd geholpen hebben om de wereld te redden van de “moffen”. Nou kun je dat natuurlijk los zien van de game, en dit lekker gaan spelen, maar bij mij stuit ik dan op gewetensbezwaren.

  Daarnaast wordt er hier appels met peren vergeleken door ene Metalgamer666. En die snapt heel goed wat ik bedoel. Een waargebeurd geschiedenisdrama is niet te vergelijken met een verzonnen “wonderland”-wereld.

  ——
  BOVENSTAANDE was van toepassing als deze game echt de rollen omdraaide en waarbij jij dus de Nazi’s bestuurd. Het tegendeel is echter het geval. Ik heb wat extra onderzoek verricht (wat klinkt dat mooi) om mijn standpunten kracht bij te zetten maar ik stuitte alleen op berichten die zeiden:
  Fall of Liberty is een game waarbij bijna de gehele wereld bezet is door de nazi’s. Jij moet de wereld weer bevrijden en de nazi’s de kop in drukken.

  Ik begrijp dan ook niet de toon van dit artikel wat toch duidelijk suggereert dat je hier als Nazi speelt. Ook verschillende reacties van members duidden hier op. Een rectificatie of zit ik (en vele berichten met mij) verkeerd? Of lees ik krom? Na een paar keer lezen zijn de eerste regels toch behoorlijk misleidend.

 13.   
  MetalGamer666's avatar

  Je hebt wel gelijk dat het een beetje misleidend is. Ik heb er over gelezen omdat ik er al een nieuwsbericht over had gelezen op een andere site, een die wel duidelijk genoeg was. Maar voor diegene die dat niet gedaan hebben, kan dit nieuwsbericht wel een beetje misleidend zijn.

  Dit nieuwsbericht is misschien duidelijker:
  http://www.x-power.be/?act=nieuws&content_id=6877&game_id=679

 14.   
  Tha Destiny's avatar

  @WW
  jij schreef:
  De Duitsers waren fout

  Hier heb je wel gelijk, maar de russen en de amirikanen waren ook niet erg lekker bezig, denk aan de kinderlegers die koelbloedig werden vermoord.

 15.   
  Koen's avatar

  Idd, die stalin was ook lekker misselijk. Die heeft ook ongeveer 10 miljoen onschuldige mensen vermoord. En Amerika heeft 2 kernbommen op Japanse steden gegooid in WOII. En ze hielpen de geallieerden alleen maar omdat ze zelf werden aangevallen door de jappen.

 16.   
  WW's avatar

  Goed een geschiedenisdiscussie. 😛 Tuurlijk, alle partijen deden dingen die niet 1,2,3 kunnen. Dat zal ook altijd zo blijven. Maar je moet wel realistisch blijven kijken. De misdaden van de VS in die tijd (Rusland laat ik bewust buiten beschouwing, daar gaat het ook helemaal niet om) staan nu eenmaal in schil contrast met de misdaden van Duitsland in de WOII. Hoe kil dat ook klinkt.