Gamersnet.nl

Halo 2 voor Windows Vista (18 mei) is startsein voor Live cross-platform gamen

In tegenstelling tot eerdere berichten zal het toch mogelijk zijn om via het Live-netwerk van Microsoft Xbox 360-games te spelen tegen PC-spelers. Vanaf 18 mei, de dag dat Halo 2 voor Windows Vista gereleased wordt, zal het mogelijk zijn voor PC-gamers om via Games for Windows Live te spelen tegen de reeds bestaande Xbox Live community. In eerste instantie zal het slechts bij communiceren blijven maar al snel, met ingang van 18 juni, als de game Shadowrun wordt uitgebracht, zal het online cross-over gamen volledig los gaan.

In Shadowrun, een intense first-person shooter, strijden gamers om de opperheerschappij. Ze worden beloond voor hun handigheid, slimheid, snelheid en improvisatie met een uniek arsenaal aan moderne wapens, middeleeuwse magie en geavanceerde technologie. Ook UNO, dat in de loop van 2007 wordt verwacht, ondersteunt cross-platform gaming op Windows Vista en Xbox 360.

Belangrijk om te weten is dat degenen die al beschikken over Xbox Live automatisch een Games for Windows Live-account zullen hebben met dezelfde privileges, uiteraard zonder dat daar voor betaald hoeft te worden. Games for Windows Live zal dezelfde opzet hebben als Xbox Live:

Kenmerken van het Silver-lidmaatschap:

– Eén gamertag
– Gemeenschappelijk gamer-profile
– Gemeenschappelijke Gamerscore
– Single-player Achievements
– Gemeenschappelijke Friends List en online-notificatie
– Tekst- en voicechat
– PC-multiplayer met lijst van actieve pc-games

Kenmerken van het Gold-lidmaatschap:

– Alles van het Silver-lidmaatschap, plus:
– Multiplayer matchmaking met vrienden
– TrueSkill matchmaking
– Multiplayer-scorelijst
– Cross-platform gamen

Peter Moore van Microsofts Entertainment & Devices-divisie is zeer enthousiast en zei er het volgende over: