Mexicaanse burgemeester wil verbod op GRAW 2

Sinds kort is Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 al te spelen door gamers met een Xbox 360, maar lang niet iedereen is echt blij met deze game. Eerst was er al het gedoe tussen Splinter Cell en de Koreaanse regering, toen kwam de burgemeester van Las Vegas zeuren over Rainbow Six: Vegas en nu is het de beurt aan Héctor Murguía Lardizábal, de burgemeester van het Mexicaanse dorp Juarez. Volgens hem is de topgame van Ubisoft een bedreiging voor de economie en zorgt het voor grotere spanning tussen de Verenigde Staten en Mexico. Tevens zou de game zijn dorp in een kwaad daglicht zetten.

In de krant El Paso Times heeft Lardizábal de Mexicaanse autoriteiten gevraagd om de game te verbieden in heel Mexico. Rare jongens, die Mexicanen…

Net zoals het eerste deel, focust Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 zich op gebeurtenissen in Mexico in het jaar 2014, waar een burgeroorlog komt opzetten. De Ghosts worden opgeroepen om de vijand uit te schakelen in heuvelachtig terrein, in de woestijn en zelfs in El Paso, Texas. Grafisch gaat de game ook weer een stapje verder dan het eerste deel en de verbeterde AI zorgt er voor dat de vijand je zal proberen te flankeren of strategische punten zal innemen. Ook je eigen teamgenoten profiteren van deze AI-upgrade en kunnen je van betere informatie voorzien over onder meer vijandelijke posities. Je kunt tevens air support oproepen om ondersteuning te krijgen van jet fighters, mobiele voertuigen om achter te kunnen schuilen en je kunt de hulp inschakelen van een onbemande artillerie MULE met een nieuwe Medic class om jezelf en teamgenoten op het strijdveld te kunnen healen. Ook kan de tijd die je veldslag in beslag neemt effect hebben op de gameplay, aangezien GRAW 2 een dynamische dag/nachtcyclus kent.

GRAW 2 is sinds gisteren verkrijgbaar voor de Xbox 360. Op 30 maart komt de game nog uit voor de PSP en PC en in de zomer voor de PlayStation 3.

  1.   
    TheProf82's avatar

    De PC-versie is vertraagd naar Juni.

  2.   
    Gold_Thunder's avatar

    Het is maar een spelletje hoor. 🙄

  3.   
    Wouter's avatar

    Echt hé! Net als GoW in Duitsland, het mag dan wel ietsje 😉 bloederiger zijn dan GRAW 2 maarja… Het is en blijft een spelletje. 🙂

  4.   
    Wesley's avatar

    Wat een zeikerds. Het is gewoon een spelletje.

  5.   
    B4d33nD's avatar

    Straks begint die vent uit Juarez ook al te zeuren over de 360 versie van Call of Juarez.

  6.   
    Dilliemaster's avatar

    nou als die dat doet dan mag die vent mijn kont likken

  7.   
    G-Man's avatar

    Ik denk dat hij dan toch liever zijn aanklacht indient 🙄