GDC 07: Super Paper Mario trailer brengt plezier in verschillende dimensies

Super Paper Mario is op het moment, naast SSX Blur, waarschijnlijk de Wii-titel waar de meeste mensen naar uitkijken. In het in-game filmpje gemaakt op de Game Developers Conference, zien we twee pre-pubers van beide seksen plezier hebben met de nieuwe Super Paper Mario. Onze vraag: waarom mogen zij die game nu al spelen?


Na het origineel op de Nintendo 64 en het tweede deel op de Gamecube is Super Paper Mario dus de derde in serie van de ‘verknipte’ Mario franchise. Kenmerk van de serie is namelijk dat alles wel lengte en breedte heeft, maar zo plat is als een dubbeltje. Dit brengt bijzondere gameplay elementen met zich mee, zoals het liften op de wind als een papiertje.

In de game is het mogelijk om naar 3D te switchen. Hoewel de omgeving dan drie dimensies heeft, blijven de level-elementen ‘plat’. Ook dit biedt weer grappige mogelijkheden. Zo wordt het ontwijken van tegenstanders in 3D een eitje. Naast Mario is ook Princes Peach speelbaar.

Tijdens het spelen van de game wordt de controller horizontaal bedient, zoals we eigenlijk altijd gewend waren van een Mario-game. De pijltjestoetsen zitten dan links en met de 2-knop, rechts gepositioneerd, spring je. De A button zal hét gameplay element van de game bevatten. Hiermee switch je namelijk van de uitgeknipte 2D-stijl naar 3D. Extra punten worden verdient wanneer je met de controller schudt en op een vijand springt.

De game is exclusief voor de Wii en komt rond april 2007 uit.

  1.   
    Ariose's avatar

    Kan wel vet worden, jammer dat ie niet meer op de GC uitkomt. 🙁

  2.   
    Tom's avatar

    Dat draaien van het landschap is leuk bedacht, voor de rest ziet het er lekker klassiek Nintendo stijl uit.

  3.   
    Lasso's avatar

    En dus leuk, imo!