GDC 07: Mass Effect wellicht voor de E3 al uitgebracht?

Tijdens een interview op de GDC 07 heeft de grote baas van BioWare, Ray Muzyka, enkele subtiele hints laten vallen dat Mass Effect wellicht voor de E3 van dit jaar uitgebracht zal worden. Op de vraag of Mass Effect straks te spelen zou zijn op de E3 antwoordde Muzyka:

  “That event is in July, right? Well, Mass Effect won’t appear at this year’s E3.”

Kortom, de kans is erg groot dat deze groeibriljant voor de Xbox 360 nog voor juli de winkelrekken zal bereiken. Het wachten is, zoals gebruikelijk, op het officiële woord van Microsoft…

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect staat voorlopig gepland voor de eerste helft van dit jaar en verschijnt exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  ChielB's avatar

  Dit kan best wel eens een nieuwe system-seller gaan worden… 8)

 2.   
  Tom's avatar

  Inderdaad, GoW is omgedoopt tot dé shooter van de 360. Mass Effect zou met al het gemak dé RPG kunnen worden.

 3.   
  Ariose's avatar

  Idd, die ingame-filmpjes zien er zo goed uit!