GDC 07: Rare belooft méér Viva Piñata in de toekomst

Rare heeft in een interview aangekondigd dat het in de toekomst meer Viva Piñata-games gaat maken. De ontwikkelaar heeft beloofd dat het deze franchise, die juist een wat jongere generatie gamers naar de Xbox 360 wil trekken, nog zeker enkele jaren zal blijven ondersteunen.

Lee Schuneman, Head of Production bij Rare:

“We’re pleased with the overall support that it’s got and there’s more to come within that franchise. We’d obviously like more sales, but we were happy with the game and critically it’s gone down very well. If the sales were there to match that we’d be over the moon, but they’re not. Although that doesn’t mean we don’t believe in the franchise.”


Viva Piñata is behoorlijk uniek in zijn genre en is moeilijk te vergelijken met andere games. Het heeft wel iets weg van Zoo Tycoon met een vleugje Sims en maakt het vooral leuk om te spelen door zijn veelzijdigheid en kleurrijke wereld. Omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn binnen de game heeft ieder een eigen en unieke tuin vol met bomen, bloemen en natuurlijk de verschillende Piñata’s. In totaal zijn er uiteindelijk zestig verschillende Piñata’s en aan jou de taak om deze allemaal naar je tuin te lokken en op zoek te gaan naar je favouriete Piñata’s.

Lees ook onze review over deze game.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  ik hoop het want zelf vindt ik viva pinata een super game

 2.   
  B4d33nD's avatar

  Yeeeejjjj

 3.   
  uzi531's avatar

  Ik hoop ook zkkr dat er een viva pinata 2 komt ofzo. Want het is egt zo’n leuk spel. Het ziet er kinderachtig uit maar het is egt lol!