GDC 07: Halo 2 Vista komt tot leven in twee gameplay-filmpjes

Op de Game Developers Conference 07 in San Francisco zijn twee gameplay filmpjes gemaakt van Halo 2. Deze game die tot nu toe alleen op de Xbox heeft geknald, is binnenkort ook op de PC te spelen, zij het alleen onder Windows Vista. Over de releasedatum kunnen we je nog steeds niets melden want op de website van Microsoft Game Studios staat nog altijd: ‘Spring 2007’.


De belangrijkste verschillen tussen Halo 2 voor de Xbox en PC/Windows Vista zijn:

 • Geen mogelijkheid om tegen Xbox (360)-spelers te spelen. Niet geheel onverwacht, ondanks dat Windows Vista het mogelijk zou maken. Het verschil in besturing en ervaring – Xbox-spelers hebben al heel lang kunnen oefenen – is gewoon te groot, aldus Bungie.
 • Geen clan-matchmaking. Deze functie blijkt, blijkbaar op basis van Xbox Live ervaringen, te weinig gebruikt te worden en clans moeten soms heel lang wachten op een gelijkwaardige tegenstander en daarom wordt deze functie gesnoeid uit de PC-editie.
 • Nieuwe maps en een map editor. Volgens Bungie een goede vervanging voor het feit dat je niet tegen Xbox-spelers kunt spelen.
 • Halo 2 zal alleen te spelen zijn op Windows Vista. Dit natuurlijk om hun systeem te promoten, maar ook omdat Windows Vista DirectX10 en meer gaming-support biedt.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  dit lijkt me geen halo 2 vista er staat als ie over een wapen loopt druk op x om op te pakken precies hetzelfde als op de xbox, hetlijkt me ook iritant als je x moet drukken om op t epakken op je toetsebord
  😕

 2.   
  Peter Stout's avatar

  Inderdaad wazig. Komt nog goed misschien? Spring 2007 duurt nog heeeel lang 😛 .

 3.   
  Eggie124's avatar

  nou. de xbox360 usb controller kun je op de pc aansluiten. dan verandert ook de buttons. zo werkt dat in vista

 4.   
  Ranzaap's avatar

  Je kon het ook zien aan de aim die hij had, Het was echt zo’n shooter aim in het eerste filmpje, niet zo soepel en alleen maar in rechte lijnen. Zoiets wat je ook in de oude DOOM’s had.

 5.   
  Bub’z's avatar

  ja, het was echt een kont-roller beeld

 6.   
  B4d33nD's avatar

  @ Peter XHG,

  Het is al bijna Spring 2007, dat duurt helemaal niet lang meer.

  Maar inderdaad nogal wazige filmpjes.