Playstation 3 zal het succes van de PS2 niet kunnen evenaren, aldus CEO EA

Als we de chief executive van Electronic Arts Larry Probst mogen geloven, zal de Playstation 3 niet zo succesvol zijn als zijn voorganger. Wel gelooft hij dat de PS3 als beste uit de bus zal komen. Echter, het speelveld is veranderd en daar zal Sony aan moeten wennen. Het marktaandeel Sony zal dalen. Zo zegt Probst: “We expect that there will be a more level playing field this time around than last time”.

Alhoewel deze CEO van EA vanaf 2 april plaats zal moeten maken voor John Riccitiello, wil hij nog graag even wat dingen kwijt over de Playstation 3. Zo zou de console veel te duur zijn, mensen waren ronduit verbaasd over de hoge prijs. Voor zeshonderd Dollar (in de VS) zou je té weinig mensen aanspreken. In Europa kost de console bijna zeshonderd Euro, maar vergeet niet dat de Playstation 2 destijds ook al 1149,- gulden kostte. Dat is toch ook al 520 Euro en al weer wat jaartjes geleden. Toch vind Probst dat met het huidige speelveld er veel meer goede concurrentie is.

Daar heeft hij waarschijnlijk een goed punt, aangezien Microsoft en Nintendo niet meer weg te denken zijn met hun huidige consoles. De race zal lang zijn, maar hij verwacht dat Sony met zijn goede techniek uiteindelijk de winnaar zal worden, al is het met een veel kleinere voorsprong. De andere fabrikanten hebben geleerd van Sony, het zal dan ook niet makkelijk zijn wéér zo’n overmacht te hebben met de nieuwe Playstation. Ontwikkelaars volgen die trend. Waren er vroeger veel ‘exclusives’, tegenwoordig zie je veel spellen op (bijna) alle platformen uitkomen. “No one should count Sony out at this point in the game, this is going to be a long race.”

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Ik moet het ook nog zien ja..

  2.   
    B4d33nD's avatar

    Had ik ook niet verwacht. De concurrenten hebben nu ook veel betere consoles dan toen.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    we zullen zien maar het boeid mij niet niet