Win 10.000 dollar en jouw game op XBLA in Dream-Build-Play contest

Heb je een Xbox 360? Heb je daarvoor altijd al zelf een game willen maken? Barst je van de inspiratie en de fantasie? Dan hebben we goed nieuws voor je in de vorm van XNA Game Studio. Hiermee kunnen kleine ontwikkelaars, studenten en gedreven gamers veel makkelijker games maken voor de Xbox 360. Om het gebruik van deze ontwikkel-tool te stimuleren, heeft Microsoft een heuse contest uitgeschreven onder de naam Dream-Build-Play. Toekomstige game-ontwikkelaars krijgen hiermee de kans om hun talenten te laten zien aan de wereld.

Meer dan twintig winnaars zullen uitgekozen worden, die in totaal voor meer dan 40.000 dollar aan prijzen kunnen verwachten. De hoofdprijs is niets minder dan 10.000 keiharde dollars en het privilege dat jouw game op Xbox Live Arcade zal komen. De Dream-Build-Play wedstrijd loopt nog tot 2 juli en de winnaars worden bekend gemaakt op 13 augustus tijdens het Microsoft Gamefest in Seattle.

Verdere details zijn te vinden op de officiële website.

  1.   
    Ariose's avatar

    Voor XNA heb je een abbonement nodig, en dat is duur. Dus voor de meeste hier denk ik heeft het geen zin om er aan mee te doen.

  2.   
    ChielB's avatar

    Een abonnement bij XNA is alleen nodig als je een game zou willen debuggen/spelen op de Xbox 360. Dat is, zoals op de officiële site staat, in het geval van deze prijsvraag niet nodig. Je hoeft alleen maar de gratis software te downloaden, waarmee je de game (op je PC dus) kunt maken en insturen voor de prijsvraag.

    Eventueel overzetten en klaarmaken voor XBLA als je gewonnen zou hebben wil Microsoft vast wel vergoeden. 😉

    In die zin was de keuze voor Xbox 360 als categorie van dit nieuwsbericht misschien wat verwarrend. Staat nu algemener op ‘game nieuws’. 8)