Funcom kondigt Dreamfall Chapters aan

De ontwikkelaar Funcom heeft vandaag bekend gemaakt dat ze werken aan een vervolg op de adventuregame Dreamfall: The Longest Journey. De nieuwe game zal Dreamfall Chapters gaan worden, waarbij deze (werk)titel wellicht verraadt dat het een game wordt die in verschillende episodes zal verschijnen.

Funcom wil zich steeds meer gaan richten op het zogeheten ‘online-only business model’, om zodoende de Longest Journey-franchise uit te breiden. Over een mogelijke MMO-variant van The Longest Journey wordt ook al gesproken, maar dat lijkt iets voor een volgend project.

Trond Arne Aas, directeur van Funcom, gaf in een interview aan erg blij te zijn met de financiële steun die zijn bedrijf krijgt van de Noorse overheid:

    “We will be researching an online-only continuation of the epic ‘Longest Journey’ saga, and we very much look forward to develop new chapters to the Dreamfall gaming community. To see the Norwegian government take such an active role in nurturing the local game development industry is impressive. In return for their trust we aim to deliver a modern adventure game with unique qualities.”

Het valt wel te verwachten dat er, naast de downloadbare episodes, nog een release voor de PC komt, waarin alle episodes gebundeld zullen zijn. Verdere details over de inhoud van Dreamfall Chapters zijn nog niet bekend gemaakt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren