Halo 3 dit najaar in de winkels

Het hoge woord is eruit: Halo 3 zal dit najaar te koop zijn. Via posters op diverse fora en de officiële website van ontwikkelaar Bungie wordt bekend gemaakt dat Halo 3 Fall 2007 zal verschijnen. Waarschijnlijk is dit de start van een ellenlange marketingcampagne, waarin we overal geconfronteerd worden met deze game, zoals ook al met Halo 2 het geval was. Wat mij betreft hoeft Bungie zich niets van zich te laten horen, geen filmpjes, geen screenshots en al helemaal geen game-info. Op deze manier krijgen we een verrassing voor onze kiezen, en niet een game waarvan we al weten hoe die zal zijn en waardoor dus ook de impact minder is.

Halo 3 gaat logischer wijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. Over de Spike Rifles is nog niets bekend maar de Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

Bungie heeft voor Halo 2 een voertuig ontworpen genaamd de Mongoose. Dit is niet meer dan een twee-persoons voertuig waarmee je snel door de levels kunt razen. Het heeft dan ook geen wapens, maar dat wil niet zeggen dat het verder geen zin heeft om te gebruiken. Misschien betekent dit zelfs dat de levels in Halo 3 nóg groter zijn. Nog een nieuwe feature die in de game zal zitten versterkt deze gedachten sterk. Deze feature is namelijk een kanon waarmee spelers zich over de hele map kunnen lanceren. Terwijl de spelers door de lucht vliegen kunnen ze gewoon op vijanden blijven schieten, maar natuurlijk ook de vijanden op hun.

Wanneer de speler de X-knop gebruikt zal de volledige manier waarop Halo gespeeld wordt veranderen. Deze verandering wordt ‘Mum’ genoemd door Bungie. Net als in de voorgaande delen kun je in Halo 3 twee wapens tegelijk vasthouden. Het herladen van deze wapens gaat door middel van de bumpers. Met de linkerbumper (LB) herlaad je het wapen in je linkerhand en met de rechterbumper (RB) herlaad je het wapen in je rechterhand.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Over het aantal spelers is helaas nog niets bekend, maar we weten wel dat in Halo: Combat Evolved en Halo 2 slechts 16 mensen in een map konden spelen via Xbox Live en System Link. Het is te hopen dat Bungie het aantal voor Halo 3 toch minstens zal verdubbelen. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    dat zal het idd 😀

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Beter 😀

  3.   
    TotalPicnic's avatar

    een maand van tevoren word ie opgeschoven, let maar op!

  4.   
    TheProf82's avatar

    Er is nog nooit een halo game verschoven. Elke game kwam nog in het najaar uit, november 2001 voor halo, en november 2004 voor halo 2. halo 3 zal wel november 2007 komen. Hij wordt en kan niet uitgesteld worden, overal staat al ‘Finish the fight in 2007’!

  5.   
    Uchiha linkz's avatar

    lol zo zelfzeker of extreme fan van halo. 😀

  6.   
    B4d33nD's avatar

    Als ie in november komt vraag ik hem voor mijn verjaardag !! 😛 😀 8)

  7.   
    Ariose's avatar

    Ik moet eerst maar eens Halo 2 uitspelen en dan kijk ik wel eens of deel 3 al uit is

  8.   
    CrimineelTjE's avatar

    ik hoop als die 25 november in de winkels in nl ligt dan ben ik jarig:D