Volgende week dinsdag demo Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Command & Conquer is al tijden een stevige aandeelhouder van het strategie-genre. Veel fans kijken dan ook al ongeduldig uit naar de release van Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat volgende week, om precies te zijn dinsdag 20 februari, een demo van deze game online gezet zal worden. Over een eventuele demo voor de Xbox 360-versie is nog niet gesproken, wat logisch is gezien de latere releasedatum.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars draait wederom om de strijd tussen de GDI (Global Defense Initiative), een vooralsnog onbekende factie en de Brotherhood of NOD. Hun leider, Kane, is weer terug op aarde in het jaar 2047 om een nieuwe stof te pakken zien te krijgen genaamd Tiberium. Dit heeft hij nodig om de mensheid te transformeren en zijn krankzinnige hersenspinsels waarheid te maken.
Op gameplaygebied belooft Electronic Arts met enkele nieuwe dingen te komen. Zo zul je tijdens de singleplayercampaign beloond worden voor je speelstijl doormiddel van nieuwe of extra sterke units, waar je tegenstander zich ook weer op aanpast. Daarnaast zijn er ditmaal veel meer opties om je eigen leger te bouwen. Je kunt eenheden met elkaar combineren doormiddel van genetica en klonen en zo minder zwakke punten krijgen in je leger. Daarnaast is het ditmaal mogelijk om een mobiele basis te bouwen.
Uiteraard heeft de game ook weer een nodige grafische oppoetsbeurt gehad en moet de game weer een nieuwe standaard in het RTS-genre worden, net zoals Command & Conquer: Generals dat voor de 3D-RTS’en deed.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars zal op 30 maart verschijnen voor de PC. De Xbox 360-versie zal later volgen op 11 mei.

  1.   
    snowbob's avatar

    k dan

  2.   
    Bub’z's avatar

    woei! vakantie dan :p

  3.   
    Cirdan's avatar

    yeah 8)

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Even uit testen of deze game me wel wat lijkt 🙄 .

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    mooi ik hoop diat me pc dan weer werkt dan kan ik hem gelijk spelen 😀

  6.   
    Boskaboute's avatar

    uuuuuhhh EA demo graag? of is het weer zoiets, we maken de mensen helemaal blij dat we de 20 de demo launche en dan pas halverwege maart ofzo doen?