Half-Life 2: Episode Two wederom uitgesteld, ditmaal naar de winter

Nadat het al twee keer eerder raak was, zou Half-Life 2: Episode Two toch echt deze zomer verschijnen, maar helaas is niets minder waar. Valve heeft Half-Life 2: Episode Two namelijk voor de derde keer uitgesteld binnen een jaar, en ditmaal staat de game gepland voor de winter 2007-2008. Of het spel dus voor de kerst in de winkels zal liggen, of dat we tot de eerste maanden van 2008 zullen moeten wachten weten we niet, maar met Valve weet je het nooit…

Dit uitstel geldt voor alle platformen, dus zowel de PC als de PlayStation 3 en de Xbox 360. Ook de Steam-release van de game loopt averij op, waardoor we dus ook nog langer moeten wachten op de Orange- en Black Box-versies van het spel. De Black Box op de PC bevat namelijk Half-Life 2: Episode Two, Portal en Team Fortress 2. De Orange Box voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 kan gezien worden als een Limited Edition en bevat hetzelfde als de Black Box, maar dan samen met het originele Half-Life 2 en Half-Life 2: Episode One.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.
Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

Half-Life 2: Episode Two heeft nu als doel het ruime begrip ‘zomer 2007’ en de PC-, Xbox 360- en PS3-versie zullen dus allen tegelijkertijd verschijnen.

  1.   
    none's avatar

    godverdomme, hier kank egt van bale, strax is di spel zeker weer grafisch te hoog vur mien siesteempje, maar tog lijkt het me een vette, er staan ingame beelde op videogoogle

  2.   
    Raks's avatar

    van mij hoeft het eigenlijk niet meer :S

  3.   
    Uchiha linkz's avatar

    omg hier kan ik echt pist van worden heb al lang zitten wachten en krijgen we dit nog ๐Ÿ˜ก

  4.   
    ChielB's avatar

    Ze hadden dit wel wat beter mogen plannen. Khad dan liever Episode One wat later gezien, want dit sluit voor geen meter meer aan.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    wat zuren mensen toch gewoon effe wachten kan je misschien je pc nog wat upgraden

  6.   
    ChielB's avatar

    Uograden voor dit deel zal niet zo snel nodig zijn. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    none's avatar

    ik hoop dat ie eerder te pre-loade is op valfe stiem ๐Ÿ˜•