Blu-ray volgens Sony aan de winnende hand

Sony heeft bekend gemaakt dat Blu-ray inmiddels al zo’n succes is dat men al denkt dat de strijd tussen HD-DVD en Blu-ray inmiddels zo goed als beslist is. Sony baseert zich daarbij op de uitspraken van een medewerker van het bedrijf Nielsen, een consumenten-onderzoeksbureau, die onderzoek heeft laten doen naar de verkoopcijfers van de beide systemen. Hieruit bleek volgens Sony dat er in de eerste week van januari ruim twee keer zo veel Blu-ray discs zijn verkocht dan films op HD-DVD formaat. In de tweede week van januari was dit aantal zelfs nog groter. Analisten uit de gamesindustrie voorspelden al eerder dat de strijd tussen Blu-ray en HD-DVD een belangrijke maatstaf is voor wie uiteindelijk als winnaar uit de ‘console-war’ tevoorschijn gaat komen. De weinig verrassende uitkomst van een eigen onderzoek van Sony onder 100.000 PlayStation 3-eigenaren was dan ook dat negentig procent van hen wel eens een Blu-ray film had bekeken en dat tachtig procent van plan was dit nog eens te doen.

 1.   
  Tha Destiny's avatar

  Wat ene onzin dit, de producten zijn beide nog maar net op de markt, en tuurlijk zegt sony dat zei winnen 🙄

 2.   
  Peter Stout's avatar

  De cijfers liegen er anders niet om, dus zo’n onzin is het niet. Alleen van de uitslag van dat eigen onderzoek had ik de uitslag ook wel kunnen voorspellen inderdaad.

 3.   
  MetalGamer666's avatar

  Natuurlijk dat bluray beter verkoopt. Al die duizenden sonyfanaten die een ps3 gekocht hebben willen het natuurlijk eens uitproberen. Als er standaard een HD DVD station in een 360 had gezeten, dan gingen die cijfers al veel hoger liggen. En voor diegene die nu gaan zeggen, “bij de ps3 heb je standaard een blurayspeler, veel beter dan de X360”: ik heb liever keuze, als hd dvd wint, dan heb ik tenminste geen geld verspild aan iets dat ik niet kan gebruiken.

  En btw, hd dvd is zonder streepje (niet hd-dvd)

 4.   
  Peter Stout's avatar

  En tussen Blu (met hoofdletter) en ray zit een streepje. En oh ja, was het nou miere… of mieren…

 5.   
  Neolite's avatar

  sony met zijn blu ray speler is gewoon veel te overhyped
  dus sony neem een voorbeeld aan microsoft die zijn namelijk gewoon lekker bezig die houden teminste goede onderzoeken en polls